In Israël is de quarantaine periode ingekort tot 10 dagen

Dan Panorama Hotel in Tel Aviv, in gebruik als quarantainehotel. Foto Channel 13 nieuws

Na maanden van beloftes wordt de verplichte quarantaineperiode in Israël vanaf vandaag verkort tot 10 dagen, zo maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend.

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein heeft de aanbeveling van professionals overgenomen, zegt een verklaring van het ministerie, en heeft besloten dat vanaf vandaag om 6 uur iedereen die in quarantaine moet, dit slechts 10 dagen hoeft te doen in plaats van de huidige 12.

Als onderdeel van de nieuwe regels zullen mensen negatief moeten testen in twee verschillende coronavirus-tests, één die wordt afgenomen aan het begin van de quarantaineperiode en de tweede negen dagen na de eerste mogelijke blootstelling aan het virus.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)