Israël adviseert democratie en Palestijnen niet te bespreken bij bezoek aan VAE

Flydubai stijgt op van Ben Gurion Airport. Screenshot Channel 12

“Emirati’s zijn nog steeds wantrouwend over de relatie met Israël omdat ze er niet bekend mee zijn en daarom moet de Palestijnse kwestie worden vermeden.” De waarschuwing staat in een document van het Ministerie van Toerisme met de titel “Do’s and Dont’s” en werd een maand geleden gepubliceerd toen Israël de banden met de VAE normaliseerde.

De sectie met de titel “Diplomatieke gevoeligheid” somt gespreksonderwerpen op die gevoelig kunnen zijn en beveelt Israëliërs die de VAE bezoeken aan om ze niet met Emirati-burgers ter sprake te brengen.

Naast het niet bespreken van de Palestijnen, beveelt de gids aan om ook de banden met de Verenigde Staten niet te bespreken: “Vermijd het bespreken van diplomatieke relaties en in de eerste plaats banden met de Verenigde Staten. Deze onderwerpen worden overgelaten aan de overheid.”

Uit gegevens van de Israel Airport Authority blijkt dat in december ongeveer 50.000 passagiers van en naar Israël en de VAE verwacht worden, meer dan 300 vluchten.

Het document is samengesteld door Dr. Yossi Mann, een Midden-Oosten specialist en hoofddocent aan de Bar Ilan Universiteit en het Herzliya Interdisciplinair Centrum. Het is ontworpen om Israëlische toeristen cruciale informatie te bieden voor wanneer ze de VAE bezoeken.

Het bevat zinnen en onderwerpen die inwoners van de VAE mogelijk als gevoelig beschouwen vanwege hun eigen interne problemen, en stelt: “In geschreven of gesproken gesprekken met inwoners van de VAE, heb het dan niet over ‘Perzische golfnaties’ maar eerder ‘Arabische golfnaties’. Deze uitdrukking benadrukt de Arabische dominantie in de regio, in plaats van de Iraanse dominantie. “

“In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, maakt Qatar geen deel uit van de VAE en wordt het als een vijand beschouwd. De twee landen concurreren op bijna elk gebied: regionale invloed, banden met Iran, banden met de regionale islamitische krachten en economisch, wat wordt uitgedrukt als een strijd om controle over de markt voor vluchten. “

Om tijdens het gesprek een positieve indruk op Emiratis te wekken, beveelt het document aan om “de rol, status en prestaties van de VAE in het Midden-Oosten te complimenteren. Emiratis bewonderen hun oprichter, Sheikh Zaid Bin Nahian, die de eerste leider van de VAE werd en zijn visie implementeerde.”

Aangezien de VAE geen democratisch land is, raadt Mann aan om de regering niet te bekritiseren: “Het is absoluut verboden om het bewind van de koninklijke familie in twijfel te trekken. Het is niet acceptabel om over democratie te spreken als voorkeursvorm van bestuur. De Emeratis zijn erg bang voor disfunctionele democratie zoals die in Koeweit en geven de voorkeur aan de tribaal-sociale orde die zich de afgelopen decennia heeft bewezen. Over het algemeen is het het beste om niet over de koninklijke familie met Emiratis te spreken.”

“Vermijd ook het bespreken van het beleid van de regering of het land ten aanzien van buitenlandse werknemers”, concludeert het document.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)