Israël en India openen een gezamenlijk onderzoeksinstituut voor landbouw

Ben-Gurion University of the Negev VP for Global Engagement Prof. Limor Aharonson-Daniel en president Prof. Daniel Chamovitz met de ondertekende overeenkomst. Foto Dani Machlis / BGU

De Ben-Gurion University heeft zich aangesloten bij een Indiaas bedrijf om Indiase studenten in staat te stellen een BGU-graad te behalen in droge landbouw, waterkwaliteit en aanverwante onderwerpen.

Hierdoor kunnen gekwalificeerde studenten in India binnenkort een diploma behalen aan de Ben-Gurion University (BGU) van de Negev in droge landbouw en biotechnologie, hydrologie en waterkwaliteit, woestijnstudies of ecologie en natuurbehoud, zo meldt ISRAEL21C.

Het nieuwe initiatief is gericht op de oprichting door BGU van een gezamenlijk landbouwonderzoeksinstituut in Chennai, India, in samenwerking met Aban Offshore, een internationaal Indiaas bedrijf in de offshore boor- en windenergiemarkten.

“Door dit partnerschap met Aban kijken we ernaar uit om de enorme kennis en ervaring die we hier ontwikkelen aan te bieden aan studenten in India, zodat ze een impact kunnen hebben in hun thuisland”, aldus prof. Noam Weisbrod , directeur van de Jacob Blaustein Institutes for Desert Research van de Israëlische universiteit .

“Deze nieuwe generatie lokale wetenschappers zal de tools krijgen om enkele van de meest urgente problemen van de moderne wereld aan te pakken: de behoefte aan efficiënte en moderne landbouw om de voedselproductie te optimaliseren en te verbeteren en de methoden en technologieën om de beschikbaarheid en kwaliteit van water te vergroten en te verbeteren, terwijl we rekening houden met de milieuproblemen, ”zei Weisbrod.

BGU’s Vice President for Global Engagement, prof. Limor Aharonson-Daniel, heeft aan dit initiatief gewerkt met de Indiase partner Sailendra Bhaskar.

“Ik ben verheugd dat we ondanks de uitdagingen van Covid-19 vooruitgang konden boeken met dit belangrijke project, waarmee BGU’s missie om woestijnvorming te bestrijden en wereldwijde uitdagingen te onderzoeken, werd versterkt door water, voedsel, energie en milieuonderzoek samen te brengen”, zei ze.

BGU-voorzitter prof. Daniel Chamovitz merkte op dat de universiteit al meer dan 50 jaar onderzoek doet naar woestijnlandbouw.

“We zijn er trots op het wereldwijde onderzoek op deze gebieden te leiden en daarom is het normaal dat de Ben-Gurion University of the Negev leiding geeft aan de academische oprichting van een landbouwinstituut in India. De studenten zullen profiteren van studies aan de BGU op onze Sde Boker Campus, en vervolgens relevant onderzoek doen in het nieuwe instituut onder mentorschap van BGU-wetenschappers. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)