Waar zijn de meest veelbelovende startups van 2019 nu?

Foto startup JoyTunes

2020 is naar alle maatstaven een vreemd jaar geweest en de tien meest veelbelovende startups die “Globes” afgelopen december hebben geselecteerd, hebben te maken gehad met onverwachte wendingen.

Toen de Covid-19-crisis in maart met volle kracht toesloeg, leek het erop dat de startups werknemers zouden moeten ontslaan, proberen geld in te zamelen in ongunstige omstandigheden en misschien zelfs van koers zouden veranderen. Maar het bleek dat de startups in staat waren om de obstakels te overwinnen, weer op het goede spoor te komen en zelfs te bloeien.

Het jaar was nog maar net begonnen, toen IoT-beveiligingsbedrijf Armis (vierde plaats) op 7 januari aankondigde dat het voor $ 1,1 miljard werd overgenomen door durfkapitaalfonds Insight Partners. Het was een ongebruikelijk model voor een exit die werd verworven door een durfkapitaalfonds. In feite was het een grote secundaire deal waarbij de oprichters en medewerkers een deel van hun aandelen realiseerden en het bedrijf onafhankelijk blijft opereren.

Armis werd gedwongen om een ​​product te ontwikkelen dat op afstand kon worden geïnstalleerd en na een zwak tweede kwartaal herstelden de activiteiten zich en zullen ze 2020 min of meer hun oorspronkelijke verwachtingen realiseren.

De best gerangschikte startup van vorig jaar was DriveNets , dat software voor de cloud heeft ontwikkeld voor de infrastructuur van communicatienetwerken. Het door door CEO Ido Susan en Chief Strategy Officer Hillel Kobrinsky opgerichte DriveNets , moest ook alternatieve manieren vinden om zijn oplossingen op de netwerken van klanten te installeren. Maar er was vanaf het begin veel vraag naar het product van het bedrijf vanwege de veranderende manieren waarop internetnetwerken werden gebruikt – de verschuiving naar thuiswerken en studeren maakte bestaande netwerken inefficiënt omdat ze werden gebouwd op het grootste deel van de capaciteit binnen het kantoor.

DriveNets maakte het mogelijk om netwerken flexibeler te beheren en communicatiebedrijven begrepen dat ze deze oplossing nodig hadden. DriveNets kondigde in 2020 ook aan dat het kernnetwerk van AT&T gebaseerd zou zijn op zijn technologie.

JoyTunes , de meest veelbelovende startup van 2919, die een app heeft ontwikkeld om piano te leren spelen, heeft vanaf het begin ook geprofiteerd van de Covid-19-crisis. In april had JoyTunes zijn jaarlijkse doelstelling overtroffen en in een interview in juni met “Globes” CEO Yuval Kaminka zei “Coronavirus heeft iets ontdekt waarvan we wisten dat mensen het echt willen leren.” Het is duidelijk dat ze minder tijd zullen investeren als ze terugkeren naar routine, voegde hij eraan toe, maar iemand die heeft ontdekt dat ze graag iets doen, zal daarna meer tijd investeren.

Fabric dat op de derde plaats stoind in 2019, profiteerde ook van de pandemie. Het bedrijf bouwt stedelijke toeleveringsketens voor de detailhandel in magazijnen in het stadscentrum die worden bediend door robots. Fabric zei dat er veel vraag naar het bedrijf is, maar dat de activiteiten nog in de beginfase verkeren, hoewel het zijn eerste magazijn in New York heeft geopend.

Het op de vijfde plaats geplaatste Verbit , die technologie ontwikkelt voor automatische transcripties en ondertiteling, haalde vorige maand $ 60 miljoen op, om het totaal op $ 126 miljoen te brengen en zei dat de omzet het afgelopen jaar met 400% is gestegen.

Trigo , die op de zesde plaats in 2019 stond en technologie ontwikkelt waardoor winkels afzien van kassa’s, zei dat het ondanks Covid-19 zijn doelstellingen in 2020 heeft gehaald, ondanks de verschuiving in aankopen van fysieke winkels naar online, deels omdat mensen niet graag wachten. in link bij het afrekenen vanwege de behoefte aan sociale afstand.

Papaya Global , dat in 2019 op de zevende plaats stond , heeft een automatiseringsplatform voor salarisadministratie en betalingen ontwikkeld, heeft een financieringsronde van $ 40 miljoen voltooid en heeft $ 95 miljoen opgehaald sinds de oprichting.

Op de achtste plaats stond Logz.io , dat een op open code gebaseerd gegevensanalysesysteem voor programmeurs heeft ontwikkeld dat fouten kan identificeren, $ 23 miljoen heeft opgehaald, na $ 52 miljoen te hebben opgehaald in 2019, en in totaal $ 120 miljoen heeft opgehaald.

Het p de negende plaats geëindigde Wiliot , dat een batterijloze Bluetooth-chip heeft ontwikkeld, heeft tijdens de Covid-19-crisis ook meer belangstelling gekregen vanwege het toegenomen aantal leveringen en de noodzaak om de zendingen die worden verzonden te volgen. Medische leveringen moeten bijvoorbeeld worden gevolgd om ervoor te zorgen dat de gekoelde temperaturen worden gehandhaafd.

Het op de tiende plaats geëindigde Duality Technologies , dat technologie heeft ontwikkeld voor analyse van gecodeerde gegevens, zei dat het blijft groeien en geen ontslagen of salarisverlagingen heeft opgelegd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!