Israëlische medische delegatie gaat Italië helpen in strijd tegen het coronavirus

Professor Elhanan BarOn in de rode outfit en de andere medische experts uit Sheba Medical Center die dinsdag naar Italië vliegen. Foto Sheba.

Een Israëlische delegatie van 20 artsen en medische experts van het Sheba Medical Center in Ramat Gan vliegt vandaag, dinsdag, naar Italië om de verspreiding van het coronavirus in het district Piemonte in het noorden van het land in te dammen. De delegatie is een initiatief van de Israëlische ambassadeur in Rome, Dror Eydar.

In een brief van Alon Ushpiz, directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, aan de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Chezy Levy, legde Ushpiz uit dat “de gouverneur van het district Piemonte in het noorden van Italië de Israëlische ambassadeur in Rome had benaderd met een dringend verzoek om het district hulp bieden vanwege een dramatische toename van het aantal nieuwe besmettingen en het gebrek aan artsen en medische apparatuur in het gebied.”

In de brief werd aangegeven dat de Israëlische ambassade in Italië contact heeft gelegd tussen de Israëlische en Italiaanse minister van Volksgezondheid, die de noodzakelijke operatie coördineerden en overeenstemming bereikten over de vereiste dringende behoeften van het district Piemonte. 

De ministeries waren het ook eens over het vertrek van een Israëlische medische delegatie die hulp zal verlenen aan lokale Italiaanse experts. Er werd overeengekomen dat het Sheba Medical Center, het grootste ziekenhuis van Israël, verantwoordelijk zou zijn voor het kiezen van de artsen die het meest geschikt zijn voor de missie. 

De delegatie wordt geleid door prof. Elhanan Bar On en zal een 20-tal artsen en gezondheidsexperts uit verschillende vakgebieden.

Ushpiz merkte in zijn brief op dat “Israël en Italië bondgenoten zijn die een diepe band hebben en in veel zaken samenwerken, dus het is niet meer dan normaal dat Israël zal proberen Italië te helpen in een tijd van nood”, eraan toevoegend dat “we er zeker van zijn dat Italië de Israëlische zal hulp koesteren in een tijd als deze.

“Ushpiz garandeerde dat het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Israëlische ambassade in Rome alle nodige hulp zullen verlenen om “deze belangrijke missie” uit te voeren.

Volgens Channel 13 zijn in Piemonte, sinds het uitbreken van de pandemie, meer dan 166.000 mensen gediagnosticeerd met coronavirus , wat leidde tot de dood van meer dan 4100 patiënten.

Italië heeft sinds november te maken met de tweede golf van het virus, met een piek van die een paar weken geleden ongeveer 40.000 nieuwe dagelijkse besmettingen bereikte. Hoewel het aantal sindsdien is gedaald naar 16.000 nieuwe besmettingen per 24 uur, is het land nog steeds wanhopig op zoek naar hulp.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!