Israëlische tennisser Mika Dagan-Fruchtman uitgenodigd voor VAE tennistoernooi

Mika Dagan-Fruchtman in actie. Screenshot YouTube

Tennisser Mika Dagan-Fruchtman, 17, uit Raanana, is de eerste Israëlische tennisser geworden die een officiële uitnodiging heeft ontvangen om deel te nemen aan een ranking toernooi in Dubai dat dit weekend zal plaatsvinden.

De atlete ontving van de organisatoren van het Al Habtoor Challenge-toernooi een gratis ticket naar Dubai om mee te doen aan het toernooi met $ 100.000 aan prijzengeld en ranking punten voor de wereldronde die op het spel staan, zo meldt de Jerusalem Post. 

Het toernooi vindt voor de 23e keer plaats in Dubai met de boodschap “Breng vandaag de sterren van morgen naar Dubai.”

Dagan-Fruchtman is een atlete aan de National Tennis Academy. Ze behoort tot de acht beste tennissers van Israël en tot de top 200 van de wereld. Ze zal worden vergezeld door een officiële delegatie van de Tennis- en Onderwijscentra in Israël om de tennissamenwerking tussen de twee landen te bevorderen, waaronder de voormalige tennisser Andy Ram, die na internationale druk in 2009 een speciale vergunning ontving om deel te nemen aan een toernooi in de VAE, na de eerdere weigering om tennisser Shahar Pe’er een visum te verlenen voor een vrouwentoernooi in Dubai.

Nadat Ram toestemming had gekregen, verklaarden de VAE dat Israëlische atleten die zich kwalificeerden voor toernooien in het land speciale toestemming zouden krijgen om deel te nemen. Pe’er kreeg het jaar daarop een vergunning om deel te nemen aan het toernooi in Dubai.

“We zijn verheugd dat een Israëlische tennisser voor het eerst openlijk en vrijelijk deelneemt aan een tennistoernooi in Dubai”, zegt Erez Vider, CEO van de Tennis- en Education Centres in Israël, in een persbericht. “We bedanken de organisatoren van het toernooi voor Mika’s uitnodiging en zijn ervan overtuigd dat haar deelname een breed scala aan mogelijkheden kan openen voor gezamenlijke toernooien tussen de landen en voor de promotie van het tennis in het hele Midden-Oosten.”

Het Al Habtoor Challenge-toernooi werd opgericht door Khalaf Ahmad Al Habtoor, oprichter en voorzitter van Al Habtoor Group, een pro-Israëlische zakenman uit de VAE die opriep tot vrede met Israël ruim voordat de normalisatieovereenkomst werd ondertekend. Het toernooi is opgericht om de ontwikkeling van het damestennis in de VAE te stimuleren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!