Jaarlijkse NGO Monitor conferentie brengt topexperts samen rond de virtuele tafel (video)

Afgelopen donderdag vond de jaarlijkse conferentie “Terror Leaders as Human Rights Activists – Exposing the Façade” van NGO Monitor plaats. De conferentie benadrukte het werk van NGO Monitor dit jaar en besprak beleidsmaatregelen en praktische aanbevelingen voor regeringen om te voorkomen dat publieke middelen naar terreur gebonden ngo’s gaan.

De virtuele conferentie werd bijgewoond door honderden mensen. Het bevatte inleidende opmerkingen van ambassadeur Noam Katz, plaatsvervangend directeur-generaal en hoofd van de openbare diplomatie bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ook was er een ontroerende toespraak van Rabbijn Eitan Shnerb, vader van Rina Shnerb z’l, die in 2019 werd vermoord door terroristen onder leiding van functionarissen van een door Europa(lees Nederland) gefinancierde ngo.

Verder was er een presentatie van prof. Gerald Steinberg, voorzitter van de NGO Monitor, die het fenomeen schetste van overheidsfinanciering aan NGO’s die beweren de mensenrechten te bevorderen, maar banden hebben met verschillende terreurgroepen.

Hij legde uit dat NGO Monitor-onderzoekers meer dan 46 miljoen dollar aan overheidsfinanciering voor dergelijke NGO’s hadden ontdekt, en verklaarde: “Onze staf kijkt naar de hoofden van deze organisaties en merkt dan dat dezelfde mensen terreurgroepen hebben als onderdeel van de PFLP-terreurgroepen. We hebben meer dan 80 van dergelijke personen geïdentificeerd in deze ngo’s.”

Verder was er een paneldiscussie tussen Lid van het Europees Parlement Niclas Herbst, voormalig adjunct-administrateur bij USAID Bonnie Glick en vice-president van NGO Monitor Olga Deutsch.

Een andere panel discussie vond plaats tussen AJC Transatlantic Director Daniel Schwammenthal (Brussel), Executive Director van NAFFO Mirjam Rosenstein (Berlijn), ACOM CEO Angel Mas (Madrid), en NGO Monitor Legal Advisor Anne Herzberg (Jeruzalem).

De volledige uitzending kunt u in onderstaande video terugkijken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)