Joods Nationaal Fonds gaat een “World Zionist Village” in Beersheba bouwen

Artist impression van het door JNF-USA geplande “World Zionist Village” in de zuidelijke stad Beersheba.  Foto Joods Nationaal Fonds-VS

Het Joods Nationaal Fonds-VS heeft plannen aangekondigd om een ​​”World Zionist Village” te gaan bouwen in de zuidelijke Israëlische stad Beersheba, aldus een persverklaring.

Het dorp zal een tweede campus omvatten van de Alexander Muss High School van JNF-USA in Israël, volgens een verklaring die donderdag is vrijgegeven, waardoor het aantal inschrijvingen kan toenemen van 1.400 naar 5.000.

Het zal ook postuniversitaire stages en programma’s voor volwasseneneducatie omvatten.

“Het World Zionist Village zal de beste plaats worden om onze Joodse wereld bij elkaar te brengen”, zei JNF-USA President Dr. Sol Lizerbram in de verklaring. “Door in stage lopende studenten te investeren, helpen we jonge mensen, vooral in de competitieve omgeving van vandaag, om vooruit te komen en hen de kans te geven om met de mensen van Israël in contact te komen.”

De burgemeester van Beersheba, Ruvik Danilovich, zei dat het dorp zou helpen om van de stad “een internationaal centrum van studies, onderwijs, technologie en academische wereld” te maken, aldus de verklaring.

JNF-USA schat de kosten van het 21 hectare grote dorp op 350 miljoen dollar en zei dat het de komende vijf jaar geld zal inzamelen voor het project.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)