Na 2 raketaanvallen uit Gaza valt IDF Hamas-doelen aan

Tijdens de aanval werden militaire doelen van de terreurorganisatie Hamas getroffen, waaronder een fabriek waar raketten werden gemaakt
Moment waarop de Iron Dome een raket onderschept boven de zuidelijke kustplaats Ashkelon . Screenshot Channel 12

Vrijdagavond was het weer zover, terwijl inwoners aan de Shabbat maaltijd zaten, loeiden de luchtalarm sirenes in het zuiden van Israël. Twee raketten die vanuit Gaza op Israël waren afgevuurd werden door Iron Dome in de lucht vernietigd.

Terwijl velen in zuid Israël aan de Shabbat maaltijd zaten klonken de luchtalarm sirenes in in Ashkelon, Zikim, Netiv Ha’asara en nabijgelegen steden in de regionale raad van Hof Ashkelon, waardoor duizenden inwoners gedwongen werden de schuilkelders op te zoeken.

Hamas of aan de terreurgroep verbonden groepen hadden twee raketten richting het zuiden van Israël afgevuurd die door het Iron Dome luchtverdedigingssysteem in de lucht werden vernietigd zonder schade aan te richten. Er zijn geen meldingen van gewonden.

In reactie daarop, zei de IDF in een persbericht, hebben IDF-straaljagers en IDF-helicopters in de afgelopen nacht terreurdoelen van de terreurorganisatie Hamas in de Gazastrook aangevallen.

Tijdens de aanval werden militaire doelen van de terreurorganisatie Hamas getroffen, waaronder een fabriek waar raketten werden gemaakt, ondergrondse infrastructuur en een militaire post.

“De IDF beschouwt elke terreuractiviteit tegen Israël met grote ernst en is bereid om waar nodig te blijven optreden tegen pogingen om Israëlische burgers of soevereiniteit te schaden”, aldus de verklaring van de IDF.

“De terreurorganisatie Hamas is verantwoordelijk voor alle gebeurtenissen die zich in de Gazastrook voordoen en daaruit voortkomen, en zal de gevolgen dragen voor terreuractiviteiten tegen Israëlische burgers”, voegde de IDF er aan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)