President Rivlin vierde Chanoeka bij soldaten in de Jordaan Vallei

President Rivlin deelt Sufganiyot uit. Foto Amos Ben Gershom (GPO)

De president van Israel Reuven Rivlin ontstak dinsdag de kaarsen voor de zesde nacht van Chanoeka met soldaten van de Valleys Brigade, inclusief Bataljon 47 ‘Lions of the Valley’ en de ‘Book of the Desert’ verkenningseenheid, die de grens in de Jordaanvallei beschermen.

Onderweg stopte de president bij de wegversperring bij Metzukei Dragot op de weg naar de Dode Zee en deelde Sufganiyot en de sinaasappeltaart uit die zijn overleden vrouw Nechama gebruikelijk was om te bakken tijdens Chanoeka.

De verkenningseenheid van het Book of the Desert bestaat uit soldaten die opereren als trackers in de Jordaanvallei. Bataljon 47 is een van de eenheden met mannelijke en vrouwelijke soldaten, ingezet aan de oostgrens van de staat Israël en dag en nacht operationeel om de stabiliteit en veiligheid te handhaven.

“47 jaar geleden, tijdens de Yom Kippoer-oorlog, was ik inlichtingenofficier bij de Jeruzalem Brigade. Toen de oorlog uitbrak, was het eerste wat ze deden, ons naar de Jordaanvallei te sturen, ‘zei de president tegen de soldaten, sprekend over zijn eigen band met de sector. “Vandaag de dag gaat een groot deel van uw werk over het onderhouden van onze gevoelige en strategische betrekkingen met het Koninkrijk Jordanië, formeel onze bondgenoot sinds 1994, en het handhaven van de kwetsbare veiligheidssamenwerking tussen ons en de Palestijnen.”

President Rivlin ontsteekt de Menorah. Foto Amos Ben Gershom (GPO)

De president voegde eraan toe: ‘Uw dienst is bijzonder complex. Dit is een tijd waarin we worden opgeroepen om zowel veiligheids- als gezondheidsproblemen aan te pakken. Het is belangrijk om te onthouden, vooral nu de staat Israël veel middelen investeert in het beheersen van de coronavirus-pandemie, dat het ook van groot belang is om onze grenzen te beschermen tegen externe dreigingen. “

De president zei tegen de soldaten: “Ik ben er trots op hier mannen en vrouwen, leeuwen en leeuwinnen te zien, religieus en minder religieus, allemaal in IDF-uniform, allemaal zij aan zij werkend, die allemaal zorgden voor onze veiligheid en de veiligheid van dit land. Uw partnerschap, uw kameraadschap, de vastberadenheid waarmee u uw plicht vervult, zijn een enorme bron van Israëlische trots en Israëlische hoop. “

“In deze tijd van ernstige interne strijd kijkt het Israëlische volk naar jou voor inspiratie en kracht. Uw dagelijkse operaties tegen smokkelaars en infiltranten en het voorkomen van terrorisme zijn essentieel. Uw dagelijkse prestaties en successen, samen met het bewaren van de rust en het handhaven van routinematige veiligheid, in de hele sector en in de loop van de tijd, zijn ware heldenmoed.

Zoals passend is voor Chanoeka, moeten we ons de heldenmoed van de Makkabeeën herinneren. Voor dit alles verdienen u en uw commandanten het respect en de waardering van ons allemaal ”, zei de president aan het einde van zijn toespraak en wenste iedereen een Chag Chanukah Sameach.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)