Israëlische startup Zencity wint internationale prijs voor ‘baanbrekend’ smart city-project

Screenshot uitreiking award.

De in Tel Aviv gevestigde start-up Zencity heeft een Smart City Expo World Congress (SCEWC) 2020 Award gewonnen, die wordt toegekend aan ‘baanbrekende projecten’, innovaties, ideeën en strategieën die steden leefbaarder, duurzamer, inclusief en economisch levensvatbaarder maken.

Zencity, heeft een platform opgezet om de manier waarop steden beslissingen nemen te transformeren en maatschappelijke betrokkenheid bij de inwoners te bevorderen, won de eerste prijs in de categorie governance en economie, meldt de Times of Israël.

De in 2015 opgerichte startup, gebruikt geavanceerde AI om lokale overheden te helpen datagestuurde beslissingen te nemen op basis van de behoeften en prioriteiten van hun gemeenschap. Daarbij verzamelt en analyseert het platform miljoenen geanonimiseerde, geaggregeerde datapunten van community-feedback van verschillende kanalen, zoals de lokale omroep en media, sociale media en klantenservicekanalen van de overheid, waaronder gemeentelijke websitediensten of callcenters.

Vervolgens worden de gegevens omgezet in inzichten over trends in de gemeenschap en benadrukt het de prioriteiten van de bewoners voor besluitvormers in de lokale overheid. Overheden worden in realtime op deze trends geattendeerd en ambtenaren kunnen onmiddellijk handelen, waardoor een meer proactieve en transparante benadering van het bestuur mogelijk wordt op basis van de wensen van de kiezers.

In de categorie Governance and Economy Award werd Zencity volgens de SCEWC-website “het meest innovatieve en succesvolle project dat wordt geïmplementeerd en ontwikkeld op het gebied van bestuur en financiën” genoemd.

De internationale SCEWC vond dit jaar digitaal plaats en telde duizenden deelnemers van over de hele wereld. Dit jaar streden honderden kandidaten uit 46 landen om de World Smart City Awards, en de categorieën omvatten wonen en inclusie; mobiliteit; stedelijke omgeving; technologieën die dingen mogelijk maken; COVID-19 innovatie en de stadsprijs.

Zencity-gegevens helpen momenteel meer dan 180 lokale overheden over de hele wereld om middelen toe te wijzen, beleid te informeren en een communicatiestrategie te ontwikkelen, aldus het bedrijf in een verklaring.

Buiten Tel Aviv werkt Zencity samen met verschillende gemeenschappen van elke omvang, waaronder grote steden als Los Angeles, Chicago en Houston; middelgrote steden zoals Fort Lauderdale, Florida en kleinere steden zoals State College, Pennsylvania.

Tijdens de coronaviruspandemie zijn Zencity-gegevens gebruikt door lokale overheden om snel feedback te krijgen van hun gemeenschappen, zodat ze beleid, actieplannen en communicatiestrategieën kunnen opstellen, aldus de verklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)