Spotify onthult de favoriete nummers van Israël in 2020

Omer Adam. Foto FB

Israëliërs luisterden in 2020 naar meer deuntjes dan in de afgelopen twee jaar sinds de introductie van de internationale streaminggigant Spotify in Israël. Net als iedereen hebben ze tijdens de pandemie meer tijd om naar muziek te luisteren.

Het meest gedraaide nummer in Israël voor 2020 is “Blinding Lights” van de Canadese artiest The Weeknd (Abel Makkonen Tesfaye), gevolgd door “Dance Monkey” van de Australische zangeres Tones And I (Toni Watson).

Composities van eigen bodem behaalden de derde, vierde en vijfde plaats: “Aluf HaOlam” (“Wereldkampioen”) van Hanan Ben-Ari; “Masa” (“Journey”) door Eliad en “Nichakeh L’cha” (“We Will Wait for You”) door Ishay Ribo en Nathan Goshen.

De vijf meest gespeelde mannelijke artiesten in Israël in 2020 waren Omer Adam, Eyal Golan, Eden Hason, Ishay Ribo en Idan Raichel – allemaal Israëlisch.

De vijf meest gespeelde vrouwelijke artiesten waren een mix van Israëlis en internationals: Billie Eilish, Noa Kirel , Ariana Grande, Eden Ben Zaken en Dua Lipa.

De drie meest gespeelde albums in Israël in 2020 waren “Omer” van Omer Adam, “Shemishehu Yaatzor Oti” (“Someone Stop Me”) van Eden Hason en “Bati Lachlom” (“I Came to Dream”) van Nathan Goshen.

Veel Israëliërs wilden in deze moeilijke tijd naar troostende deuntjes uit het verleden luisteren. Zo kwam de hit ‘Ad Machar’ (‘Till Tomorrow’) van Eviatar Banai uit 2009 op de 43e plaats in de lijst met meest gespeelde nummers van het jaar, terwijl het nummer ‘Titaru Lachem’ (‘Imagine’) uit 2007 van Shlomo Artzi op de 72e plaats kwam.

Vergelijkbare trends werden genoteerd op de lijst van Apple met 100 topnummers voor 2020 in Israël .

De statistieken van Spotify laten zien dat Israëliërs dit jaar in vergelijking met 2018 en 2019 naar meer Israëlische muziek luisterden. In 2020 kwamen 35 Israëlische nummers op de lijst met de 50 meest afgespeelde nummers, vergeleken met 2019, waar 29 Israëlische nummers in de meest afgespeelde lijst stonden.

Dit jaar kende ook verrassende doorbraken van nieuwe artiesten, terwijl de lijst in voorgaande jaren bijna volledig bestond uit nummers van ervaren en gevestigde artiesten. Jasmin Moallem werd 34e met “Mesiba” (“Party”); Ella Lee’s nummer “Zot Ani” (“That’s Me”) was 38ste; en Raviv Kaner’s “Resisim” (“Shards”) bereikte de 42e plaats.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!