Joodse familie in de buurt van Parijs aangevallen na het spelen van Hebreeuwse liedjes in de auto

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De Franse politie heeft twee volwassenen en twee minderjarigen gearresteerd die worden verdacht van een antisemitisch haatmisdrijf waarbij ze naar verluidt een joodse familie in de buurt van Parijs verbaal hebben aangevallen in hun auto, zo meldt JTA.

Volgens de Franse krant Le Parisien, vond het incident donderdag plaats in de noordelijke voorstad Aubervilliers bij Parijs, schreef de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin vrijdag op Twitter. Niemand raakte gewond bij het incident, meldde Le Parisien.

“Gisteravond, tijdens Chanoeka, werd een gezin uit Aubervilliers aangevallen omdat ze joods waren. In Frankrijk, in 2020. De daders werden zeer snel opgepakt door de politie. Ze zullen gestraft moeten worden in verhouding tot de ernst van deze feiten ”, schreef Darmanin .

Volgens de eerste berichten in de Franse media vond het incident plaats om 20.40 uur en schreeuwden de daders antisemitische beledigingen, waaronder ‘F..ck de Joden’, terwijl de auto heen en weer werd geschud en er flessen naartoe werden gegooid. Voorafgaand aan de aanval was er muziek met liedjes in het Hebreeuws te horen in de auto van het gezin, meldde Le Parisien.

In de berichten worden noch de slachtoffers noch de daders genoemd, die worden beschuldigd van verbaal geweld, meldt RTL .

De Union of Jewish French Students, of UEJF, heeft de afgelopen jaren contact gezocht met niet-joodse jonge inwoners van Seine-Saint-Denis, de administratieve regio waar Aubervilliers ligt een arme en voornamelijk door moslims bewoonde gemeente met een grote joodse school.

Het incident van donderdag “herinnert aan de onveiligheid van Joden die zichzelf als zodanig identificeren in Frankrijk”, zei UEJF-president Neomie Madar tegen Le Parisien.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)