Voor de 25ste week opnieuw demonstraties tegen premier Netanyahu

Demonstratie in Jeruzalem. Screenshot Kan Nieuws

Voor de 25ste week werden er door heel Israël demonstraties gehouden tegen premier Netanyahu, waarbij zijn vertrek werd geëist vanwege zijn strafzaken en de wijze waarop hij de coronavirus crisis behandeld.

Zoals inmiddels iedere week gebruikelijk stonden ook nu weer demonstraten op bruggen en viaducten door het hele land, met de nadruk op demonstraties bij de privé woning van de premier in Ceasarea, waar enkele honderden demonstraten bijeen waren gekomen, en bij zijn residentie in Jeruzalem, waar duizenden demonstreerden. Ook op Tel Aviv’s Habima Square demonstreerden honderden tegen de premier.

“De voorwaarden om Netanyahu te vervangen zijn rijp”, aldus een verklaring van de organisatoren, de Black Flag-beweging

In Jeruzalem verbood de politie de demonstranten om Ord Wingate Square te bereiken, waar ze van plan waren zich te verzamelen voordat ze vertrokken naar Paris Square, de centrale locatie van de demonstraties in de hoofdstad, grenzend aan de ambtswoning van de premier aan Balfour Street.

De politie zei dat ze vier mensen hebben gearresteerd na een kleine vechtpartij tijdens een protest in Haifa. In Jeruzalem werden twee demonstranten gearresteerd op verdenking van het blokkeren van de lightrail.


In noord Israël vond een fakkeloptocht plaats:

In de welvarende centrale stad Savyon protesteerden ook mensen ter nagedachtenis van de 83-jarige Dror Sofer, die vorige week tijdens een protest om het leven kwam nadat hij door een auto was aangereden.

Hoewel de politie heeft gezegd dat Sofer niet opzettelijk werd overreden, was het incident het eerste in zijn soort sinds de anti-Netanyahu demonstraties in juli begonnen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)