IDF beëindigt hulpmissie aan Honduras

Foto IDF woordvoerders eenheid

De IDF heeft haar hulpmissie aan het door de orkanen Eta en Iota getroffen gebied in Honduras beëindigd en is terug in Israël.

Tijdens de zevendaagse hulpmissie voerde de delegatie een reeks operaties uit in de steden San Pedro Sula en La Lima, die zwaar werden getroffen door de stormen.

De hulpdelegatie formuleerde een aantal professionele aanbevelingen om de controle te behouden en de door de ramp veroorzaakte schade op gebieden als techniek en medische zorg te verminderen.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Tegelijkertijd herbouwden de leden van de hulpdelegatie het dorp Cruz de Valencia, dat het zwaarst was beschadigd, doormiddel van de renovatie van huizen in het dorp, de installatie van verlichting op zonne-energie en de aansluiting op het watersysteem. Hierdoor konden honderden bewoners terugkeren naar hun huizen. Daarnaast zijn voor honderden woningen technische onderzoeken en schadebeoordelingen uitgevoerd.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Tijdens hun missie gebruikten de strijdkrachten geavanceerde kaarttechnologie voor technische schadebeoordeling.

Hoge ambtenaren van de Hondurese regering namen persoonlijk deel aan de activiteiten van de delegatie en werden ingelicht over de Israëlische capaciteiten.

De delegatie, geleid door de commandant van de National Rescue Unit, kolonel (res.) Golan Vach, bestond uit 15 reservisten en werd vergezeld door personeel van de Israëlische ambassade in Honduras en ondersteund door experts uit Israël.

Foto IDF woordvoerders eenheid

De commandant van de National Rescue Unit, kolonel (res.) Golan Vach zei bij terugkeer: “Onze activiteiten van de afgelopen week hebben geleid tot de terugkeer van honderden burgers naar hun huizen, evenals de formulering door overheidsfunctionarissen en lokale professionals van principes om het land in noodsituaties te leiden. De prestaties van de delegatie zijn het resultaat van de ervaring die de IDF en het Home Front Command in de loop der jaren hebben opgedaan bij verschillende hulpoperaties, en dankzij de hulp van Israëlische experts”.

De IDF zal blijven helpen en zijn ervaring en capaciteiten blijven delen namens de staat Israël.

Hoe blij de inwoners van het getroffen gebied waren blijkt uit onderstaande video, waarbij de vertrekkende IDF luid applaus kregen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)