Ben Gurion Airport 14 dagen dicht, Britse coronamutatie grijpt om zich heen

Een verlaten Ben Gurion Airport

De Israëlische regering zal vandaag, zondag, beslissen om Ben Gurion Airport voor 14 dagen te sluiten. Vanaf zaterdagavond worden in Israël jongeren van 16 – 18 jaar ook ingeënt.

Het sluiten van Ben Gurion Airport voor alle passagiersvluchten wordt gezien als enige mogelijkheid om “extra coronavirusmutaties in Israël te voorkomen”, aldus een persbericht van het kantoor van premier Netanyahu op zaterdagavond.

Al eerder werd er op aangedrongen om iedereen die in Israël arriveert te testen, maar door onenigheid bij de diverse verantwoordelijke ministers is dat nooit gebeurt.

Het reisverbod zal voor iedereen gelden, ook voor degenen die volledig zijn ingeënt, volgens een eerder bericht van Channel 12 News op zaterdag.

Zaterdag waarschuwde een door het leger geleide taskforce voor de mogelijke opkomst van een gemuteerde Israëlische variant van het coronavirus die mogelijk resistent is tegen vaccins. Het zou hierbij gaan om een combinatie van de zuid Afrikaanse en Braziliaanse variant.

Bijna 2,5 miljoen Israëliërs hebben de eerste dosis van het coronavirusvaccin gekregen en meer dan 946.000 hebben beide injecties ontvangen. Israël heeft zich ten doel gesteld om tegen maart zijn volledige volwassen bevolking te vaccineren.

De beslissing om jongeren van 16 – 18 jaar te gaan vaccineren is genomen om hen in staat te stellen naar school terug te keren om hun toelatingsexamens af te leggen.

Momenteel wordt in Israël iedereen vanaf 40 jaar gevaccineerd, terwijl twee ziekenfondsen inmiddels ook zijn begonnen met het vaccineren van iedereen vanaf 35 jaar.

Ondertussen meldt het Hadassah hospitaal in Jeruzalem dat het een speciale corona-afdeling voor kinderen heeft geopend, omdat er steeds meer meldingen komen van kinderen die besmet zijn met het coronavirus.

De afdeling telt voorlopig acht bedden waarvan er inmiddels vier zijn bezet door kinderen die door COVID-19 in een ernstige toestand verkeren. De oudste is 2 jaar terwijl de jongste slechts 10 dagen oud is.

Een woordvoerder van het ziekenhuis deelde mee dat er de laatste dagen een grote stijging is te zien van kinderen die besmet zijn met het coronavirus. Het is nog niet bekend of dit te maken heeft met het groot aantal besmettingen in de voor namelijk ultraorthodoxe gemeenschappen in Jeruzalem, of dat dit heeft te maken met de Britse mutatie. Volgens Britse onderzoekers lijken kinderen vatbaarder te zijn voor het gemuteerde virus dan voor de oorspronkelijke virusstam.

De huidige lockdown in Israël loopt tot zondag 31 januari, waarbij niemand zich verder dan 1 km van huis mag begeven, met uitzondering van werk, medische hulp of het kopen van levensmiddelen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)