Binnenkort rijden er eindelijk Tesla’s op de Israëlische wegen

Tesla Model 3 SR +. Foto Tesla

Al lange tijd is er sprake van maar concreet was het niet, maar toen was er plotseling het bericht dat Tesla een commerciële invoervergunning heeft verkregen van het ministerie van Transport, waardoor Tesla nu kan beginnen met de online verkoop in Israël.

De financiële krant “Globes” hoorde van betrouwbare bronnen dat Tesla een vergunning heeft gekregen van het ministerie van Transport voor de commerciële import van zijn voertuigen, waardoor het een volledige importoperatie kan starten zonder limiet op het volume.

Tot nu toe opereerde Tesla in Israël als een “kleine importeur”, waardoor het tot twintig voertuigen kon importeren, die voornamelijk werden gebruikt om te testen.

Dit is de ook de eerste keer dat een autofabrikant een vergunning heeft gekregen voor het rechtstreeks importeren en op de markt brengen van voertuigen in Israël, in plaats van via een lokale dealer of in samenwerking met een dealer.

Het bedrijf zal het Israëlische klanten binnen enkele dagen mogelijk maken online hun Tesla te bestellen, waarna de eerste Tesla-auto’s binnen enkele maanden op de Israëlische wegen kunnen worden verwacht, afhankelijk van de situatie met eventuele lockdowns.

Tesla onderzoekt momenteel locaties voor zijn speciale laadstations en krijgt daarvoor licenties. Ook helpt het met het versnellen om vergunningen te krijgen voor het opzetten van laadpunten in openbare gebouwen en woongebouwen met meerdere bewoners. De service op de weg wordt geleverd door Shagrir, waarbij klanten een speciale verzekering krijgen aangeboden op basis van het voertuiggebruik.

Volgens de aankondiging van het Ministerie van Transport heeft Tesla een vergunning gekregen om drie van zijn modellen te importeren: Tesla Model 3, Model S en Model X. Deze modellen zijn goedgekeurd voor invoer door de afdeling Voertuigen, nadat ze aan de vereiste eisen hebben voldaan en gebaseerd op de Europese norm. Elk van de modellen heeft nul vervuilende emissies en bevat baanbrekende technologie en innovatieve en geavanceerde veiligheidssystemen, waaronder de automatische pilootsystemen die uniek zijn voor deze modellen.

In Israël zullen de Tesla Model 3-auto’s naar verwachting worden verkocht voor 250.000-350.000 shekel, afhankelijk van de versie en dus aanmerkelijk duurder dan de Europese prijs.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!