Na eerste vaccinatie melden 1127 mensen bijwerkingen te hebben

Ter illustratie. MDA vaccineert. Foto MDA

Nadat in Israël ruim 1,8 miljoen mensen een eerste vaccinatie tegen het coronavirus hadden ontvangen, is door 1.127 mensen gemeld dat ze last van bijwerkingen kregen, melde het ministerie van Volksgezondheid. Vrouwen bleken de meeste bijwerkingen te hebben.

Van de 1.127 gemelde bijwerkingen, betroffen 385 meldingen bijwerkingen op de injectieplaats. Hierbij trad bij 236 gevaccineerden enige pijn op, daarnaast waren er 71 gevaccineerden die last van roodheid kregen op de plek van de injectie, terwijl 51 een zwelling melden. De rest van de lokale verschijnselen waren te verwaarlozen.

Van mensen die algemene klachten melden, voelden 113 van hen algemene zwakte, 97 ervoeren hoofdpijn, 83 voelden zich duizelig of zwak, 41 kregen wat koorts, 25 hadden spierpijn, 20 gevaccineerden hadden last van misselijkheid, 18 leden aan koude rillingen en 17 hadden buikpijn. 

101 van de geïnjecteerde mensen kregen neurologische symptomen, waarvan 55 aan presbyopie, 13 aan psoriasis en 14 aan een andere neurologische diagnose.

Wat betreft allergische reacties, daar hadden 48 gevaccineerden last van, terwijl zeven mensen melden last te hebben van jeuk.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)