Brief gevonden op plek waar bom ontplofte bij Israëlische ambassade in India

Plek van bom aanslag. Screenshot YouTube

Volgens berichten uit India is op de plek van de bomaanslag bij de Israëlische ambassade in New Delhi een brief gevonden met daarin de boodschap dat de aanslag bedoeld is als wraak voor de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani en de Iraanse wetenschapper Mohsen Fakhrizadeh.

Ook zou in de brief staan dat de bomaanslag ‘slechts het begin was’, meldt India Today.

Alleen een aantal in de buurt geparkeerde auto’s raakte beschadigd toen er kort na 17:00 uur plaatselijke tijd een explosie plaatsvond bij de Israëlische ambassade in New Delhi.

De Israëlische publieke omroep KAN meldde zaterdag dat de Mossad betrokken is bij onderzoek naar de daders.

Sinds de dood van Soleimani zijn Israëlische ambassades wereldwijd in een staat van hoge paraatheid, waarbij de Israëlische ambassadeur in India, Ron Malka, op de tv zei ‘dat hij niet verrast was door de bomaanslag van vrijdag en dat er al maanden rekening mee werd gehouden’.

“Dit had in andere omstandigheden anders kunnen aflopen, dus we hadden geluk”, zei Malka in een telefonisch interview.

De Israëlische ambassadeur in India Ron Malka. Foto via Ambassade van Israël in New Delhi / ministerie van Buitenlandse Zaken

“We zijn altijd voorbereid. Vooral de laatste dagen hebben we het alarmniveau verhoogd vanwege enkele bedreigingen,” voegde hij eraan toe. “We zijn niet verrast.”

Soleimani , het hoofd van de Quds Force van de Iraanse Revolutionaire Garde, werd op 3 januari 2020 gedood bij een Amerikaanse aanval in Irak.

Mohsen Fakhrizadeh, een Iraanse wetenschapper die volgens Israël het militaire nucleaire programma van de Islamitische Republiek leidde tot begin 2000, werd in november 2020 gedood tijdens een vuurgevecht.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!