‘Duurzaam bouwen’ wordt verplicht in Israël

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het Israëlische ministerie van Milieubescherming heeft in een zondag uitgegeven rapport aangegeven dat vier op de tien bouwplannen, waarmee 70.000 wooneenheden worden vertegenwoordigd, vorig jaar werden goedgekeurd op voorwaarde dat ze voldeden aan de normen voor duurzaam bouwen.

De norm voor duurzaam bouwen in Israël is bedoeld om gebouwen energiezuiniger te maken, vervuiling en bouwafval te verminderen en recycling te bevorderen.

Duurzaam bouwen op vrijwillige basis werd 15 jaar geleden geïntroduceerd, maar nu wordt de norm vanaf maart 2022 verplicht.

Ongeveer 70% van de plannen werd goedgekeurd door het Forum van 15, een groep die 15 grote steden vertegenwoordigt en wordt geleid door Ron Huldai de burgemeester van Tel Aviv. De groep besloot in 2013 om normen voor duurzaam bouwen in te voeren.

Doordat blijkt dat 30% van de duurzame bouw plaatsvond in steden die niet bij het forum zijn aangesloten, slaat het modem aan op grotere schaal, zij het in een langzamer tempo.

Meer dan de helft van alle plannen die werden goedgekeurd in Forum van 15 waren gebaseerd op de groene bouwcode, vergeleken met slechts 24% bij niet-forumautoriteiten.

Uit de cijfers blijkt ook dat 6,4 miljoen vierkante meter aan niet-residentiele gebouwen werd goedgekeurd op voorwaarde dat aan de duurzame norm werd voldaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)