Elbit wint contract van $ 24 miljoen voor levering tactische systemen aan de Koninklijke Landmacht

Elbit Systems ETC MK7. Foto Elbit

Het Israëlische defensiebedrijf Elbit Systems, heeft vandaag aangekondigd dat het een contract van ongeveer $ 24 miljoen heeft ontvangen van het Nederlandse Ministerie van Defensie om de Koninklijke Landmacht te voorzien van nieuwe tactische computers voor haar voertuigen. Het contract wordt uitgevoerd over een periode van 30 maanden.

Elbit Systems zal verschillende voertuigplatforms uitrusten met zijn zevende generatie Enhanced Tactical Computers (“ETC”) MK7, ter vervanging van verouderde ETC’s die meer dan tien jaar geleden door het bedrijf aan de Koninklijke Landmacht werden geleverd, aldus het persbericht van Elbit. 

De nieuwe ETC’s bieden verbeterde en robuustere mogelijkheden voor Command and Control (C2) en tactische gegevensverwerking, verbeterde beveiliging voor de verwerking en opslag van beveiligde missie-informatie, evenals een solide groeipad voor geavanceerde C2-toepassingen.

Elbit Systems ETC MK7. Foto Elbit

Haim Delmar, General Manager van Elbit Systems C4I & Cyber, zei: “ We zijn verheugd over onze voortdurende betrokkenheid bij de digitaliseringsprogramma’s van de Nederlandse Landmacht. We zien Nederland als een belangrijke markt voor Elbit Systems en zijn van plan onze samenwerking met het Nederlandse MOD voort te zetten en onze lokale industriële samenwerking en investeringen te versterken. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)