Moderna vaccin in Israël goedgekeurd, aantal besmettingen boven 7000

Screenshot YouTube

Op de dag dat Israël voor het eerst sinds maanden meer dan 7000 nieuwe coronabesmettingen telde, heeft het ministerie van Volksgezondheid als derde land ter wereld na de Verenigde Staten en Canada, het Moderna vaccin goedgekeurd. De eerste leveranties van de 6 miljoen bestelde vaccins zullen nog voor eind januari in Israël aankomen. Inmiddels is ook bekend dat 12% van de bevolking is gevaccineerd.

Moderna kondigde in november aan dat zijn coronavaccin 94,5% efficiënt is in klinische onderzoeken.

Het grote voordeel van de Moderna vaccins is dat het bij een temperatuur van -15° Celsius kan worden opgeslagen in tegenstelling toto het Pfizer vaccin dat moet worden opgeslagen bij een temperatuur van -70° Celsius.

Een ander voordeel van dit vaccin is dat het na ontdooien 30 dagen stabiel blijft bij koelkasttemperatuur en 12 uur bij kamertemperatuur, terwijl het Pfizer vaccin binnen 5 dagen moet worden gebruikt.

Het ministerie van Volksgezondheid maakte maandag ook bekend dat na de op 19 december 2020 gestarte vaccinatiecampagne inmiddels 12% van de bevolking is gevaccineerd tegen het coronavirus.

Maandagavond werd bekend dat het aantal nieuwe besmettingen op maandag ruim 94.000 mensen op het virus werden getest waarvan er 7.061 (7,6%) besmet bleken te zijn.

Er liggen momenteel 772 patiënten in ernstige conditie in de ziekenhuizen van het land, terwijl het aantal doden is opgelopen tot 3455.

Later deze week zal bekend worden hoe en wanneer Israël in een volledige lockdown zal gaan waarbij wordt gesproken dat inwoners niet verder dan 500 meter van huis mogen en alles dicht gaat met uitzondering van apotheken en supermarkten.

Ook overweegt de regering om alleen bedrijven die essentieel zijn toestemming te geven open te blijven en dat de overige bedrijven hun personeel vanuit huis moeten laten werken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)