Onder leiding van Abbas prijst de Palestijnse Autoriteit het bloedbad van München

Palestijnse terroristen in München. Screenshot YouTube

Op de dag dat de wereld tijdens de Internationale Holocaust dag de zes miljoen vermoorde Joden herdacht, vond de Palestijnse Autoriteit (PA) onder leiding van haar voorzitter Mahmoud Abbas het nodig om de Zwarte September terroristen te bejubelen die 1972 elf Israëlische Olympische atleten in München hebben vermoord, zo meldt Palestinian Media Watch (PMW).

In een video van Fatah, waar Abbas voorzitter van is, die werd gedeeld op de verjaardag van de dood van Zwarte September-bevelhebber Ali Hassan Salameh, werd de terroristische aanslag geclassificeerd als “een kwaliteitsoperatie”.

“Ali Hassan Salameh werd gekenmerkt door zijn lange arm, die door heel Europa reikte, en door zijn hoge intelligentie waardoor hij op Mossad-agenten kon jagen”, aldus de Facebook-pagina van de Fatah Commission of Information and Culture. “Nadat hij was aangesteld om het bevel te voeren over de speciale operaties (dwz terreuraanslagen) tegen de Israëlische inlichtingendienst in de wereld, werd zijn naam verbonden met vele kwaliteitsoperaties, zoals het sturen van explosieve pakketten naar veel Mossad-agenten in Europa.”

De video prijst verder andere Palestijnse terroristen die zijn gevallen nadat ze zijn voorbeeld volgden.

“Salameh heeft een levensverhaal nagelaten dat hem in een symbool van buitengewone veiligheidsactiviteiten veranderde”, zei Fatah. ” Dit werd en wordt nog steeds voortgezet door zijn ‘leerlingen’ en degenen die van hem houden, die hem zien als een baken dat hen leidt op het pad naar bevrijding en terugkeer.”

PMW veroordeelde de verklaringen en maakte van de gelegenheid gebruik om de lezers te herinneren aan de ernst van de terreuraanslag en wat deze betekende, niet alleen voor Israël, maar ook voor de wereld.

“De wereld was gechoqueerd nadat Palestijnse terroristen elf Israëliërs in München hadden vermoord, de aanval blijft voor altijd een smet op de Olympische Spelen en een illustratie van de verschrikkingen van terreur in ons wereldwijde collectieve geheugen. De Palestijnse herinnering van de aanval is echter precies het tegenovergestelde,” zegt Nan Jacques Zilberdik, senior analist van PMW.

“De PA en Fatah verheerlijken de aanval en eren de planners als “helden” en rolmodellen. Dit is slechts een van de vele aanwijzingen dat de PA en Fatah nog steeds het pad van terreur volgen”, concludeert Zilberdik.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!