‘Set me Free’ is Israëls inzending voor het Eurovisie Songfestival

De publieke omroep KAN heeft bekendgemaakt dat Israëls inzending voor het komende Eurovisie songfestival ‘Set me Free’ zal zijn.

De twintigjarige Eden Alene, de eerste Israëlische zangeres van Ethiopische afkomst zal Israël vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse internationale liedjesfestival.

Ze zal het lied, dat grotendeels in het Engels is, met een paar Hebreeuwse woorden, op 18 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam zingen. Als het in de top 10 eindigt, zal ze zing het opnieuw in de finale van 22 mei.

‘Set me Free’ werd door het Israëlische publiek gekozen, waardoor twee andere liedjes, “La La Love” en “Ue La La, afvielen.”

Eden was Israëls kandidaat voor de wedstrijd van 2020, die vorig jaar werd afgelast vanwege de coronavirus-pandemie. Het lied dat werd gekozen voor haar inzending voor 2020 was “Feker Libi”, gezongen in vier talen: Engels, Hebreeuws, Amhaars en Arabisch.

Het Eurovisiesongfestival heeft een grote aanhang in Israël. Israël organiseerde de zangwedstrijd in 2019 in Tel Aviv nadat de Israëlische zangeres Netta Barzilai in 2018 het songfestival had gewonnen met haar pittige poplied “Toy”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)