Voor een koopje van Tel Aviv naar Abu Dhabi: vliegtickets vanaf 13 euro

Wizz Air Abu Dhabi. Foto Wizz Air.

Israëliërs kunnen binnenkort voor een koopje vanaf Tel Aviv naar Abu Dhabi vliegen nu het Hongaarse Wizz Air heeft aangekondigd vanaf 12 februari, met vier wekelijkse vluchten, en vanaf 1 maart dagelijks, vanaf Ben Gurion Airport naar de Golfstaat te vliegen. Prijs voor een enkele reis begint met 49 shekel, omgerekend 13 euro.

Deze aankondiging van Wizz Air werd verwacht omdat de Hongaarse luchtvaartmaatschappij een hub in Abu Dhabi heeft, waar de Nederlander Kees van Schaik, managing director is.

Ticketprijzen beginnen vanaf 49 shekel (13 euro) voor een enkele reis voor leden van loyaliteitsclubs en kunnen oplopen tot 89 shekel (23,50 euro) en 119 shekel (31,50 euro) per enkele reis, afhankelijk van de datum waarop wordt gevlogen. Deze prijzen zijn alleen voor kleine handbagage en tickets met ruimbagage. Tickets voor meer bagage en annulering mogelijkheid beginnen vanaf 250 shekel (66 euro) per vlucht.

Nadat eind november vier maatschappijen op de route Tel Aviv – Dubai begonnen te vliegen, Flydubai, Arkia, Israir en El Al, vlogen in december alleen al 67.000 passagiers van Israël naar Dubai.

Wizz Air zal als eerste actief zijn op de route Tel Aviv – Abu Dhabi, hoewel de afstand tussen Dubai en Abu Dhabi slechts 100 kilometer bedraagt. Etihad Airways zal naar verwachting vanaf half maart vluchten van Tel Aviv naar Abu Dhabi lanceren. Ook Emirates is van plan om Tel Aviv – Dubai-vluchten te lanceren dit komende voorjaar.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!