Winnende groep geselecteerd om een ​​innovatielab voor digitale gezondheid op te richten

De Israël Innovation Authority en het National Digital Ministry hebben middels een persbericht bekendgemaakt dat de winnende groep is geselecteerd om een ​​innovatielab voor digitale gezondheid en computationele biologie op te richten.

Het competitieve proces dat werd uitgevoerd door de Israel Innovation Authority samen met het National Digital Israël Initiative bij het National Digital Ministry om een ​​innovatielab op te zetten op het gebied van digitale gezondheid en computationele biologie, leidde tot selectie van het voorstel dat werd ingediend door een groep bestaande uit vier toonaangevende wereldwijde farmaceutische bedrijven – Pfizer, AstraZeneca, Merck en Teva, evenals het Israël Biotech Fund en technologiegigant Amazon Web Services (AWS).

De groep zal het Lab op het Rehovot Science Park vestigen en investeren in het bouwen van een laboratoriuminfrastructuur om beginnende ondernemers en startups te helpen bij het aangaan van uitdagingen in de gezondheidszorg.

Het doel van het Lab is om te helpen bij het opzetten en doorgroeien van nieuwe startups die innovatieve op kunstmatige intelligentie gebaseerde computer technologieën ontwikkelen gericht op het ontdekken van gepersonaliseerde oplossingen en behandelingen. Het Lab zal ook deze startups helpen met de hulp van de lab partners en toegang bieden tot hun unieke wetenschappelijke knowhow en vooraanstaande experts bij het ontwikkelen van baanbrekende medicijnen en behandelingen.

Het Lab, dat naar verwachting in de loop van 2021 wordt geopend, zal zich aansluiten bij bestaande innovatielabs als onderdeel van het Innovation Lab Program van de Israel Innovation Authority.

Het lab heeft een overheidsbudget van 32 miljoen shekel (7,6 miljoen euro), evenals aanvullende financiering van de partners van de winnende groep.

Overeen is gekomen dat de Innovation Authority samen met het National Digital Ministry, 85% van het totale budget van 3 miljoen shekel zal financieren voor elke startup die zich bij het lab voegt.

De Innovatie Autoriteit en het Nationaal Digitaal Ministerie zullen ook deelnemen in de exploitatiekosten en bij het opzetten van de infrastructuur van het lab.

De snelle ontwikkeling van vaccins tegen het cornavirus is deels te danken aan de mogelijkheden van de kunstmatige intelligentie capaciteiten van toonaangevende farmaceutische bedrijven zoals Pfizer en Moderna. Kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg zal naar verwachting de komende jaren nog belangrijker worden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)