Apple TV brengt ook tweede seizoen Israëlische spionageserie ‘Teheran’

Screenshot Teheran

Apple TV + kondigde deze week aan dat het ook het tweede seizoen van de Israëlische spionageserie “Teheran” wereldwijd als een Apple Original zal gaan uitzenden, en bevestigd daarmee wat Deadline al eerder wist te melden.

Apple TV had vorig jaar het eerste seizoen van de Israëlische thriller, mede gemaakt door Fauda-schrijver Moshe Zonder, al opgepikt en nam ook deel aan de coproductie samen met de Israëlische omroep Kan 11. De show bevat dialogen in het Perzisch, Hebreeuws en wat Engels.

In het eerste seizoen van “Teheran” werden de inspanningen van een jonge Mossad-agent, Tamar Rabinyan, beschreven om een ​​missie in de Iraanse hoofdstad te voltooien en veilig te ontsnappen met een Iraanse contraspionageagent op haar hielen.

De show met 8 afleveringen werd vanaf juni 2020 uitgezonden op Kan 11 en Apple TV + en kreeg lovende recensies van zowel kijkers als critici.

VP van Kan-televisie Tal Freifeld zei deze week dat de omroep verheugd was de productiestart voor het tweede seizoen van Teheran aan te kondigen en door te gaan met “zijn status als de thuisbasis van de Israëlische creatie”.

“Een productie van een dergelijke omvang dient als een duwtje voor de lokale industrieprofessionals in zo’n moeilijke periode en versterkt de internationale erkenning van de kracht en het unieke karakter van de Israëlische cultuur en televisie”, zei Freifeld in een verklaring.

Israëlische tv-shows hebben het afgelopen decennium veel internationale aandacht gekregen met series als ‘Be’Tipul’ (In behandeling), ‘Hatufim’ (krijgsgevangenen), ‘Pilpelim Tzehubim’ (gele paprika’s), ‘Fauda’ en ‘ Shtisel ”opgepikt worden door toonaangevende streamingdiensten zoals Netflix, Amazon en Apple TV.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!