IDF arresteert terreurcel

De IDF en de Shin Bet hebben de leden van een Palestijnse terreurcel cel gearresteerd die in januari hebben geprobeerd een aanslag op IDF-soldaten nabij het dorp Ya’bad op de noordelijke Westelijke Jordaanoever uit te voeren, maakte de IDF maandagmiddag bekend.

De cel werd enkele dagen na de poging tot aanslag door de Shin Bet-inlichtingendienst gearresteerd in het dorp Qabatiya tijdens een grootschalige arrestatieoperatie door de Duvdevan eenheid van de IDF, samen met parachutisten en speciale eenheden van de grenspolitie.

De poging tot aanslag werd uitgevoerd door twee terroristen in een voertuig die van plan waren te schieten op troepen die in het gebied opereerden met een carlo-achtig wapen. 

Tijdens de poging tot het plegen van de aanslag viel het wapen uit de auto en werd er niet geschoten. Toen de terroristen met hoge snelheid het toneel ontvluchtten raakten ze een van de soldaten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)