20.000 mensen uit de hele wereld nemen op dit moment deel aan de digitale marathon van Tel Aviv

Deel nemers uit Tel Aviv. Foto <em>via Tel Aviv-Yafo Municipality</em>

Aan de digitale versie van de Samsung Marathon van Tel Aviv die tussen 19 februari en 25 februari plaatsvindt, nemen 20.000 mensen uit de gehele wereld deel, zo liet de organisatie in een persbericht weten.

Door grenzen en tijdzones te doorbreken in een wereldwijde viering van de sport, ziet de digitale editie van de marathon van Tel Aviv hardloopliefhebbers samenkomen uit landen zoals Israël, de VAE, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Nederland, Brazilië en Italië.

Jos Ensing uit Nijkerk loopt de Tel Aviv marathon in zijn woonplaats. Foto via <em>Tel Aviv-Yafo Municipality</em>

De slogan “All Running Together Separately” vormt de basis van het evenement, dat een van de eerste digitale races in zijn soort wereldwijd is. Lopers – zowel amateurs als professionals – worden uitgenodigd om uit te blinken en zich tegelijkertijd bij duizenden andere deelnemers over de hele wereld te voegen, die allemaal een lokale cursus volgen die speciaal voor hem of haar is ontworpen door een speciale smartphone-app.

Het evenement, een initiatief van de gemeente Tel Aviv-Yafo en geproduceerd door Kapaim, is een alternatief voor de echte marathon van Tel Aviv, die wegens de coronapandemie niet door kan gaan en biedt de volgende afstanden: marathon (42,195 km), halve marathon (21,1 km), 10 km en 5 km.

Deelnemers over de hele wereld lopen vanaf 19 februari om 06.00 uur (IST) hun gekozen afstand en de app maakt deelname mogelijk tot 25 februari om 21.00 uur (IST).

Miriam Savat in New York

Hardlopers sturen ook video’s en foto’s in van hun deelname als onderdeel van de Tel Aviv Samsung Marathon 2021 uitdaging “Feet Abroad, Heart In Tel Aviv” om kans te maken op gratis tickets naar Israël gesponsord door het Israëlische Ministerie van Toerisme en toegang tot de Tel Aviv Marathon van 2022.

Een internationaal team van prominente hardloop- en fitness beïnvloeders neemt ook deel aan de marathon en brengt het evenement via sociale media voor een groot publiek. Toonaangevende influencers zijn onder meer Milind Usha Soman (India), Tatiana Serur (Mexico), Courtney Pruce (UK) en Elizabeth Savetsky (USA).

Tom Rottenberg in Wenen. Foto via Tel Aviv Municipality

Tel Aviv-Yafo bereidt zich al voor om hardlopers terug te verwelkomen in de stad voor de marathon van 2022.

De race, erkend als een van ‘s werelds beste wintersportevenementen vanwege het warme klimaat het hele jaar door, laat deelnemers genieten van een verbluffende 42 km route die zich een weg baant door het kloppende hart van de stad, zoals het Sarona centrum, Rabin Square, het oude Jaffa en langs de witte zandstranden van de Middellandse Zee.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)