In Israël zijn nu meer jongere mensen besmet met het coronavirus

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het effect van de vaccinatiecampagne in Israël wordt langzamerhand zichtbaar, zoals blijkt uit het feit dat 30,6% van het aantal patiënten in ernstige conditie jonger dan 59 jaar is. Het aantal 65-plussers dat besmet is neemt zichtbaar af.

Het ministerie van Volksgezondheid liet maandagochtend weten dat er zondag ongeveer 55.000 coronatests waren uitgevoerd waarvan 9,7% positief terugkwam en het aantal actieve patiënten was gestegen tot 68.331, waaronder 1.140 in ernstige toestand waarvan de toestand van 390 als kritiek wordt gedefinieerd, met 315 van hen aangesloten op beademingsapparatuur. Bijna 1/3 van hen is jonger dan 59 jaar.

Terwijl het gemiddelde positieve percentage op 9,7% ligt blijkt dat in de ultraorthodoxe gemeenschappen aanmerkelijk hoger te zijn, namelijk 20,1%.

Onder de patiënten in ernstige of kritieke toestand zijn er 167 van in de vijftig en 99 patiënten van in de veertig, 50 van in de dertig en 20 patiënten van in de twintig. Bovendien liggen er 6 kinderen in kritieke toestand in de verschillende ziekenhuizen van het land.

Het dodental is opgelopen naar ​​4.796.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn zondag 131.000 mensen ingeënt en nadert het aantal gevaccineerde mensen in Israël de 3,1 miljoen, waarvan 1,8 miljoen ook de tweede dosis kregen. 33,44% van de Israëli’s werd gevaccineerd met de eerste dosis en 19,43% kregen de tweede vaccinatie.

Coronavirus tsaar professor Nachman Ash deelde mee dat 70% van de geverifieerde mensen drager zijn van de Britse mutatie. Bovendien schat een van de grootste laboratoria in Israël dat 90% van de met het virus geverifieerde mensen zijn besmet met de Britse mutatie. Dit zou er op wijzen dat deze mutatie vaker in Israël voorkomt dan in de meeste Europese landen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)