Israëlische start-up krijgt goedkeuring van de FDA voor vernieuwde infuuspomp

De vernieuwde infuuspomp. Foto Eithan Medical

Het Israëlische medische technologiebedrijf Eitan Medical heeft de goedkeuring van de FDA gekregen voor de nieuwste upgrades van de SapphireTM-infusiepompsysteem, maakte het bedrijf bekend.

De nieuwe upgrades van het vlaggenschip van het bedrijf omvatten een vernieuwde infuuspomp, toedieningssets en accessoires. Het infusieapparaat zelf biedt een scala aan functies en therapieën, zoals “zoutoplossing, totale parenterale voeding (TPN), lipiden, intraveneuze medicatie, perineurale medicatie, epidurale medicatie, bloed en bloedproducten.”

De upgrades omvatten een perineurale route om een ​​groter aantal pijnbeheersingsbehandelingen te ondersteunen. De software is ook vereenvoudigd om toetsaanslagen, berichtaanwijzingen en vooraf ingestelde aanbiedingen te verminderen.

“Bij Eitan Medical ontwikkelen we innovatieve en betrouwbare technologieën om een ​​gebruikers- en patiënten ervaring van wereldklasse te bieden via onze medicijnafgifte en geavanceerde infuusoplossingen”, aldus Roger Massengale, CCO van Medication Delivery Solutions bij Eitan Medical.

“Al meer dan tien jaar heeft de SapphireTM-infusiepomp zich bewezen als een buitengewoon capabele en gebruiksvriendelijke pomp in het hele zorgcontinuüm. Deze goedkeuring is een voorbeeld van onze voortdurende toewijding aan innovatie, waardoor onze pompen gemakkelijker te gebruiken zijn voor leveranciers en veiliger voor patiënten”, voegde hij er aan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)