Jongeren uit Syrië, Libië, Irak en Gaza nemen deel aan Israëlische ‘Starting Up Together’

Jonge ondernemers uit een aantal Arabische landen, waaronder Syrië, Irak, Libië, Gaza en Saudi-Arabië, nemen wekelijks deel aan Start-Up Together, een Israëlisch programma voor het ontwikkelen van start-ups en sociale initiatieven, georganiseerd door het Peres Center for Peace and Innovation.

Zo zijn er deelnemers uit Syrië, Irak, Saoedi-Arabië, Libië, Tunesië, Egypte, Marokko, Jordanië, Gaza en de Palestijnse Autoriteit die hun hightech ondernemingen promoten, begeleiding ontvangen en hulpmiddelen om hun dromen waar te maken in Zoom-bijeenkomsten met leidende figuren uit de Israëlische innovatie industrie.

De projecten die in het programma worden gepromoot, omvatten een project om acceptatie en verandering in de houding ten opzichte van de LGBTQ gemeenschap onder jongeren en volwassenen in Arabische landen te bevorderen, een project om kinderen uit verschillende etnische gemeenschappen met elkaar in contact te brengen door middel van gezamenlijke activiteiten en de oprichting van een regionaal natuurmuseum, naast andere initiatieven.

De begeleiding wordt verzorgd door zowel Palestijnen als Israëliërs. Ongeveer 40% van de deelnemers zijn vrouwen. 

Het programma begeleidt deelnemers door alle fasen van het opzetten van een nieuwe onderneming, inclusief marktonderzoek, opbouw van een plan en bedrijfsmodel, ontwikkeling en verbinding met een verscheidenheid aan potentiële partners en investeerders in Israël en de rest van de wereld.

Het programma is een samenwerking tussen het Peres Center for Peace and Innovation, het Ebay Israel Development Center en het centrum voor Smart Cities aan de Bar-Ilan University. Het programma wordt gefinancierd door de Edmond de Rothschild Foundation.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)