Kauwgom uit Israël helpt je om suiker te weerstaan

Sweet Victory medeoprichters Shimrit Lev en Gitit Lahav. Foto door Gil Mashiah / via ISRAEL21C

Je weet dat je dat niet zou moeten doen, maar je weet dat je het wilt. Ten slotte wint de hunkering naar suiker, die in coronatijden alleen maar blijkt te zijn toegenomen.

Sweet Victory, een gepatenteerde kauwgom met muntsmaak, heeft slechts twee minuten nodig om de suikerreceptoren op je tong tot twee uur lang te blokkeren.

“We willen dat mensen meer controle hebben over hun voeding omdat we allebei door tijden heen gingen waarin dat niet lukte”, zegt Gitit Lahav, een Israëlische psycholoog die het bedrijf startte samen met haar vriendin Shimrit Lev, gespecialiseerd in Chinese geneeskunde, tegen ISRAEL21C.

“We hebben gemerkt dat voor de meeste mensen, vooral vrouwen, het grootste probleem te maken heeft met snoep”, zegt Lahav.

“Omdat we met kruiden werken , kwamen we een Indiase plant tegen die wordt ingeslikt [in capsule- of theevorm] en effect heeft op de glucosestofwisseling. We hebben ook gemerkt dat het effect heeft op de tong. “

De Gymnema Sylvestre-plant is een Indiase ayurvedische remedie om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. (Het Hindi-woord gurmar betekent ‘suikervernietiger’.) Studies van de afgelopen 50 jaar in verschillende landen hebben het als veilig beschouwd, zegt Lahav.

Zij en Lev probeerden op gymnemabladeren te kauwen. “Het was gek dat we daarna geen snoep wilden”, vertelt ze.

Reclame poster van Sweet Victory

Maar het kauwen van de plant laat een bittere smaak achter en het binnenkrijgen van de extracten kost tijd om effect te hebben.

“We weten dat mensen iets willen dat onmiddellijk effect heeft, en zo zijn we in drie jaar van ontwikkeling terechtgekomen”, zegt Lahav. “We experimenteerden in onze eigen keukens met zelfgemaakte kauwgom totdat we erin slaagden de juiste formule te vinden.”

De Israëlische ambassadeur in India hielp de vrouwen bij het vinden van een biologische bron voor de plant. De ontwikkeling van het product werd verder gesteund door het Israëlische voedselconglomeraat Strauss, waartoe ook kauwgom van het merk Must behoort. Branding en pakketontwerp werden gedaan in Tel Aviv door de Natie Agency.

Omdat Sweet Victory echter een functioneel voedingssupplement is en Israël geen gomfabriek heeft die geautoriseerd is om dergelijke supplementen te produceren, wordt het product vervaardigd in een erkende fabriek in Italië.

Lees hier verder over Sweet Victory.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!