Israëlisch bedrijf levert mobiele beademingsapparatuur aan Californië

Inovytec’s beademingsapparaat. Foto: Inovytec

De Israëlische fabrikant van medische hulpmiddelen Inovytec heeft een overeenkomst getekend om 1.500 geavanceerde draagbare beademingsapparaten te leveren aan Global Medical Supply, een distributeur die samenwerkt met de staat Californië.

De Ventway Sparrow-beademingsmachines zullen worden gebruikt om patiënten met aandoeningen van de luchtwegen te helpen tijdens de Covid-19-pandemie en zullen ook daarna worden gebruikt, meldt ISRAEL21C.

Ventway Sparrow-beademingsmachine. Foto Inovytec

“Toen we op zoek waren naar een partner die ons snel de kwaliteitsventilatoren kon leveren die we nodig hadden, beantwoordde Inovytec de oproep. De lichtgewicht en duurzame beademingsapparatuur geven patiënten de flexibiliteit die nodig is om naadloos tussen afdelingen of ziekenhuizen te worden vervoerd”, aldus Edward Kim, een partner bij Global Medical Supply.

“Tegelijkertijd is de apparatuur van Inovytec betaalbaar, wat betekent dat we voor meer patiënten kunnen zorgen en het gebrek aan constant onderhoud stelt ons in staat ze indien nodig op te slaan terwijl we weten dat ze klaar zullen zijn wanneer dat nodig is.”

De Ventway Sparrow weegt slechts 1 kilogram (2,2 pond) en maakt invasieve of niet-invasieve beademing mogelijk.

Deze beademingsapparatuur wordt al gebruikt in Covid-19-afdelingen in Italië, Brazilië en Israël. Het is goedgekeurd voor gebruik in Canada, Australië en voor noodgebruik in de Verenigde Staten onder FDA-autorisatie.

Udi Kantor, medeoprichter en CEO van Inovytec, zei dat beademingsapparatuur de afgelopen maanden van onschatbare waarde zijn geweest.

“Als we verder kijken dan de pandemie, zal onze apparatuur paramedici en ziekenhuizen in staat stellen om patiënten veilig en gemakkelijk over te brengen, en we kijken ernaar uit om andere medische faciliteiten in Californië en andere staten van dienst te zijn.”

Al vroeg in de pandemie veranderde Inovytec haar productielijnen en begon met het leveren van beademingsapparatuur aan het de IDF.

Inovytec maakt ook het Sali EHBO-systeem voor respiratoire en cardiale noodsituaties; en het Lubo-systeem voor luchtwegbeheer en nekstabilisatie voor medische noodteams. Het bedrijf is opgericht in 2011.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)