Tientallen winkels en winkelcentra open in Israël ondanks verbod

Open speelgoed winkel Screenshot Channel 13 news.

Winkeliers en eigenaren van winkelcentra in Israël hebben hun dreigement van verleden week waar gemaakt en zondag de deuren van hun bedrijven geopend ondanks een verbod.

Ondanks het feit dat de lockdown in Israël op zondagmorgen werd opgeheven is alleen toestemming aan bedrijven gegeven om open te gaan die 1 op 1 werken, zoals kappers en schoonheidssalons.

Eigenaren van grote winkelcentra en tientallen zogenaamde straatwinkels hebben nu hun dreigement waar gemaakt en hun deuren geopend, nadat op zondagochtend om 7 uur de lockdown na weken ten einde kwam en beperkingen werden opgeheven.

Zo waren bij BIG Krayot, een winkelcentrum in de buurt van Haifa, ongeveer 80% van alle winkels geopend, melden Hebreeuwse media.

“Het ministerie van Volksgezondheid zwaait met selectieve gegevens om zijn hysterische agenda voor een vergrendeling zonder grenzen te bevorderen”, beweerde de CEO van het winkelcentrum, Chai Galis.

“In de praktijk is er geen lockdown op straat meer en geen handhaving waar het zou moeten zijn, zoals we de afgelopen week al zagen. Hoewel het duidelijk en algemeen bekend is, en zoals is bewezen in deze farce genaamd ‘aangescherpte terughoudendheid”, voegde Galis toe.

De Big Group stelde dat “strikte naleving van de coronarichtlijnen wordt gehandhaafd en de beweging van bezoekers en kopers wordt gecontroleerd.”

Ook vanuit de horeca komen geluiden die er op wijzen dat eigenaren van horeca bedrijven het zat zijn hun deuren gesloten te houden. Zij willen dat het wordt toegestaan dat klanten hun bestellingen op een terras kunnen nuttigen.

“Het is natuurlijk heel raar dat nu de lockdown is opgeheven, klanten hun bestellingen mogen ophalen, die niet op het terras mogen nuttigen maar wel in het gras tegenover het restaurant”, aldus Het Forum van Hoofden van de Restaurantindustrie.

Tomer Mor, CEO van de organisatie “Strong Restaurants Together” voegde daaraan toe, dat “tijdens de sluitingen de horeca industrie ongeveer 4.000 van de ongeveer 14.000 restaurants verloor en dat er naar verwachting dit kwartaal nog eens meer dan 2.000 zullen worden gesloten”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)