3.5 miljoen mensen ingeënt in Israël, aantal jonge mensen in ziekenhuizen neemt toe

Het ministerie van Volksgezondheid maakte maandagochtend bekend dat er op zondag ruim 52.000 mensen op COVID-19 zijn getest waarvan 8,8% positief bleek te zijn. Dit komt neer op 4.557 mensen, het merendeel hiervan hiervan is jong. Tegelijkertijd werd meegedeeld dat ca. 3.5 miljoen mensen zijn gevaccineerd waarvan bijna 2 miljoen ook hun tweede vaccinatie hebben ontvangen.

Uit de gegevens van het ministerie blijkt dat er in de verschillende ziekenhuizen van het land 1.718 mensen met COVID-19 liggen waarvan er 1.059 in kritieke toestand, met 300 van hen aangesloten op beademingsapparatuur.

Op zondag zijn 33 patiënten overleden waardoor het aantal doden nu op 5.121 staat, sinds begin van deze maand zijn er 260 mensen overleden.

Opvallend is dat het aantal jongere mensen in kritieke toestand toeneemt, zo is het aandeel patiënten van 49 jaar van wie de toestand ernstig is, gestegen naar 16,9%.

In de ziekenhuizen liggen 63 mannen en 35 vrouwen van in de 40 in kritieke toestand, maar er liggen ook 34 mannen en 20 vrouwen van in de dertig in kritieke toestand, evenals negen jonge mannen en acht jonge vrouwen van in de twintig. Ook liggen vijf meisjes van 10 tot 19 jaar in kritieke toestand in het ziekenhuis ,waarvan twee aan beademingsapparatuur zijn aangesloten.

Ondertussen verloopt het vaccineren van de bevolking succesvol en ontvingen zondag 53.345 Israëliërs de eerste dosis en 65.260 de tweede dosis.

In totaal zijn er ca. 3.5 miljoen Israëliërs gevaccineerd waarvan bijna 2 miljoen ook de tweede injectie heeft ontvangen.

Op zondag heeft de regering geen besluit durven te nemen over de wijze waarop scholen zullen worden geopend. De angst op veel besmettingen onder leraren en leerlingen is te groot, mogelijk dat later op maandag hierover opnieuw zal worden gesproken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)