Kijk, zonder handen; Israëlisch bedrijven komen met innovatieve oplossingen

Het Automatische handschoenenapparaat. Foto Igin-Geomatrix

Zelfs vóór Covid – herinner je je die dagen nog? – waren handschoenen en schone uniformen essentieel voor werknemers in de gezondheidszorg, de voedselbereiding en andere industriële omgevingen die zo schoon en ziektekiemvrij mogelijk gehouden moeten worden.

De coronapandemie heeft de behoefte van werkgevers alleen maar vergroot om 24/7 persoonlijke beschermingsmiddelen aan werknemers te verstrekken, schrijft ISRAEL21C.

Nu hebben twee Israëlische bedrijven innovatieve oplossingen ontwikkeld om zorgverleners en andere werknemers op een meer hygiënische, gecontroleerde en gemakkelijkere manier met handschoenen en uniformen uit te rusten.

Machine doet je handschoenen aan en vertelt je hoeveel er nog over zijn

“Het systeem dat we lanceren, brengt een revolutie teweeg in een van de meest voorkomende onderdelen van medische behandeling: het dragen van steriele handschoenen”, zegt Orna Goldberg, CEO van IGIN Tech uit Tel Aviv, een dochteronderneming van AIDOR Group.

“Tegenwoordig worden er over de hele wereld dagelijks ca. 5,8 miljard steriele handschoenen gebruikt, dus we hebben het over een aanzienlijke bron van besmetting.”

Het slimme apparaat van IGIN slaat 500 handschoenen op in speciale cartridges. Wanneer een gezondheidsmedewerker een hand in de opening van de machine steekt, wordt een handschoen opgeblazen en glijdt automatisch over de hand. De automatische aanpassing vindt in minder dan vijf seconden plaats.

Het apparaat pakt ook een ander groot probleem aan: bijna de helft van de wereldwijd gebruikte wegwerphandschoenen wordt al voor gebruik weggegooid.

Een van de redenen is dat wegwerphandschoenen moeilijk aan te trekken zijn, vooral bij vochtige handen. Bovendien scheuren ze vaak. Soms pakken zorgverleners per ongeluk meerdere handschoenen uit de doos en moeten ze de extra’s weggooien.

Goldberg vertelde aan ISRAEL21c dat ziekenhuizen daarom moeite hebben de inventaris bij te houden en te beslissen wanneer en hoeveel handschoenen ze moeten bestellen. Het IGIN-apparaat zorgt daar ook voor.

“Ons systeem is het eerste ter wereld dat je precies laat weten hoeveel handschoenen je nog hebt, zodat je weet wanneer je meer moet bestellen”, zegt Goldberg. “Dit betekent een aanzienlijke besparing in bedrijfskosten, omdat het het gebruiksproces volgt met zijn ingebouwde, cloudgebaseerde beheersoftware.”

De belangrijkste bron van inkomsten van het bedrijf zijn vervangende handschoenen – een middelgroot formaat dat in de meeste handen past, zegt Goldberg – in een bedrijfsmodel dat vergelijkbaar is met printers en inkt. De machine bevat ook een dispenser voor handdesinfecterend middel en een bak voor het weggooien van handschoenen. Indicatoren tonen de niveaus van alle verbruiksartikelen.

De volgende generatie van de IGIN-machine zal een mechanisme hebben voor het automatisch verwijderen van handschoenen.

IGIN-units zijn ook geschikt voor “clean rooms” in farma- of voedingsfabrieken, en op luchthavens of treinstations. Een kleiner model aanrecht kan worden gebruikt in horecagelegenheden.

Ontworpen door het Israëlische ingenieursbedrijf Geomatrix , werd het apparaat gepresenteerd op de recente GITEX-technologiebeurs in Dubai, waar de stand van IGIN veel bezoekers ontving van vertegenwoordigers van ziekenhuizen en distributeurs uit de Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten en Afrikaanse landen, zegt Head of Business Development Noa Kroll Keter..

De stand van IGIN ontving veel verkeer van vertegenwoordigers van ziekenhuizen en distributeurs uit de Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten en Afrikaanse landen, zegt Head of Business Development Noa Kroll Keter.

‘We beginnen bestellingen op te nemen. We openen een fabriek in Israël en zoeken partners in andere regio’s om fabrieken te openen voor massaproductie “, zegt Keter.” De interesse is geweldig omdat dit apparaat zoveel problemen zal oplossen. “

Geautomatiseerd beheersysteem voor werkkleding

Handschoenen zijn slechts een onderdeel van de kledij van een gezondheidswerker. Directe toegang tot schone scrubs is ook essentieel om de verspreiding van virussen en bacteriën te voorkomen.

Polytex-machine. Foto Polytex

“Uniformen voor medisch personeel zijn een potentieel gevaar voor de gezondheid geworden als gevolg van de Covid-19-pandemie, en dit heeft geleid tot een enorme interesse in onze oplossing van medische instellingen over de hele wereld in nieuwe en bestaande markten”, aldus Yariv Matzliach, CEO van Polytex Technologieën .

Medische instellingen in 20 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië hebben al in totaal 3.000 Polytex-machines geïnstalleerd om schone uniformen af ​​te geven en gebruikte te verzamelen in een volledig geautomatiseerd, handsfree systeem.

De verzegelde units worden alleen geopend door wasserijprofessionals voor inzameling en aanvulling. Ingebouwde software en een gecentraliseerd cloud gebaseerd beheersysteem bewaakt omzet en voorraad.

“Onze oplossing stelt medisch personeel in staat om sneller van uniform te wisselen, vaak vele malen per dag, zonder angst voor besmetting”, zegt Matzliach.

De units zijn er in verschillende maten en kunnen overal waar nodig worden verplaatst.

In Israël werd in 2019 één Polytex-scrub-dispenser geïnstalleerd als test in de revalidatieafdeling van Sheba Medical Center. Tegen eind 2020 had Sheba 20 stations in het ziekenhuis geïmplementeerd die meer dan 4.500 artsen, verpleegkundigen en laboratoriumtechnici bedienden. Andere ziekenhuizen hebben de units ook geïnstalleerd.

Sheba meldde dat Polytex-installaties hebben geleid tot een vermindering van 45% van de jaarlijkse uniforme aankoopkosten, en tot verbeterde hygiëne en personeelstevredenheid.

Hoewel de zorgsector de grootste markt is voor Polytex, zijn andere doelmarkten hotels, sport- en gezondheidsclubs en industriële faciliteiten waar hygiënische werkkleding een must is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)