Meer geweld tegen anti Netanyahu demonstranten

Demonstratie in Jeruzalem. Screenshot Twitter

Zaterdagavond werd er voor de 34ste week gedemonstreerd tegen premier Netanyahu, waarbij er voor het eerst meerdere gevallen van geweld tegen demonstranten werden gemeld.

Duizenden demonstreerden bij de residentie van de premier in Jeruzalem terwijl er door het hele land, zoals iedere zaterdag gebruikelijk, duizenden demonstreerden op bruggen, viaducten en kruispunten.

Ook bij de privé woning van de premier in Ceasarea werd door hinderden mensen gedemonstreerd.

In Kiryat Ono, ten oosten van Tel Aviv, werden demonstranten bedreigd door een vrouw met een pistool, dat later van plastic bleek te zijn, aldus de politie.

Een van de demonstranten zei tegen Channel 12 News: “Ze richtte het op ons en mensen begonnen in paniek te raken.”

De vrouw vluchtte in een auto die, waarvan het kenteken werd genoteerd, waarna de politie later de vrouw en een andere verdachte arresteerde.

De Black Flags protestgroep zei ook dat stenen werden gegooid naar demonstranten in Netanya, evenals naar een voertuig in de buurt van Daburiyya in het noorden van Israël, waardoor eigendommen werden beschadigd.

In Rishon L’Zion werd een demonstrant uit het niets aangevallen door een man die op hem begon in te slaan.

Oppositieleider Yair Lapid tweette zaterdagavond : “Dit zal eindigen in moord, de aansporing komt van Balfour”, schreef hij, verwijzend naar de straat in Jeruzalem waar de residentie van de premier zich bevindt. “De gewelddadige geest en haat is gevaarlijk en destructief. Ik roep de premier op: stop met het aanzetten tot geweld.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!