Zo helpt de IDF Israël tijdens de coronapandemie

Foto IDF woordvoerders eenheid

Toen de tweede coronavirus golf in Israël geleidelijk ten einde kwam, werd de IDF- corona-afdeling in de parkeergarage van de Rambam Health Care Campus gesloten. Maar net zoals wanneer IAF-piloten in een niet-gevechtspositie worden geplaatst, maar wekelijks hun vaardigheden trainen, ging de medische staf die de afdeling runde verder met training in de wetenschap dat de dag zou komen dat de afdeling weer heropend zou worden.

En toen begin januari die dag aanbrak, was de afdeling binnen een paar uur opgezet, vertelde luitenant-kolonel. Dr. Avi Benov, de plaatsvervangend commandant van de Shevet Achim-operatie, aan The Jerusalem Post.

“In de tweede coronagolf, toen we voor het eerst de corona-afdeling in het Rambamziekenhuis oprichtten, kostte het ons ongeveer een week om het systeem te begrijpen en ons aan te passen aan de mentaliteit van de behandeling van burgers. Bij de derde lockdown kwam op vrijdag echter het bevel om een ​​afdeling op te richten, waren we op zondagochtend al in het ziekenhuis en ‘s middags begonnen we patiënten te ontvangen ”, zei hij.

De afdeling, die op het hoogtepunt van de corona-uitbraak een van de grootste in het ziekenhuis was en tot dusver ongeveer 170 patiënten heeft behandeld, bestaat uit artsen, verpleegsters en medici uit alle onderdelen van het leger. Benov heeft zich tijdens zijn carrière gespecialiseerd in de operationele geneeskunde en heeft zich gericht op het verbeteren van de behandeling van soldaten op het slagveld.

Foto IDF woordvoerders eenheid

“Ondanks het feit dat de IDF sterke banden heeft met het burgerleven in Israël, is het in de geschiedenis van de staat Israël niet eerder voorgekomen dat het leger burgers heeft behandeld”, zei hij. “Het klinkt misschien grappig, maar we hadden een lang leerproces nodig voordat we konden beginnen.”

Toen hem werd gevraagd wat de toegevoegde waarde was van de assistentie van de IDF aan het civiele Israëlische gezondheidssysteem, zei Benov dat ze in de eerste plaats deze afdeling openden omdat het land het nodig had en er om gevraagd werd. “De gezondheidsinstelling zei dat ze hulp nodig hadden en daarom kwamen we onmiddellijk in actie”, zei hij. 

“We zitten hier in een nationale crisis. Vergelijk het met een helikopter van de reddings eenheid van het leger die als eerste arriveert bij een auto-ongeluk in de Arava. Het heeft geen toegevoegde waarde, het is er gewoon omdat het nodig is,” zei hij.

“Het gezondheidssysteem zei dat ze op instorten stonden en we waren daar om een ​​nieuwe afdeling te openen”, voegde hij eraan toe. “Als wij er niet waren geweest, konden die 170 patiënten nergens heen.

“Benov zei dat vanwege de relatief rustige militaire situatie in Israël van de afgelopen tien jaar, dit voor veel artsen de eerste keer is dat ze een gebeurtenis meemaken met meerdere doden.

“Dit is een aparte ervaring”, zei hij. ‘Jij, de patiënt, bent helemaal alleen. ‘Je brengt een 80-jarige man naar een plek onder de grond waar het licht 24/7 brandt. Iedereen om hem heen beweegt zich in beschermende pakken rond en ziet eruit als een alien. Je raakt ze alleen met handschoenen aan. En dan sterven sommige mensen, die aan hun einde zijn gekomen, alleen ”, zei hij.

“Ik ben er trots op dat wij, als de IDF, tot de allerlaatste seconde bij hen kunnen zijn,” zei hij. “We hebben geen specifieke werktijden en staan ​​altijd voor ze klaar. We geven onze medici de opdracht om naast hun bed te zitten en hun handen vast te houden tijdens hun laatste momenten, ”voegde Benov eraan toe.

“Dit is waar het land nu voor staat, en we zijn er trots op ons land te dienen waar we ook nodig zijn”, besloot hij.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)