Opnieuw demonstraties tegen premier Netanyahu, een van de leiders gewond geraakt

Gepensioneerde brigadegeneraal Assaf Agmon net voordat hij gewond raakte. Screenshot Twitter video

Tijdens de wekelijkse demonstraties tegen premier Netanyahu in Jeruzalem is een van de leiders van de demonstraties, gepensioneerd brigadegeneraal bij de Israëlische luchtmacht, Asaf Agmon, 73, gewond geraakt nadat hij werd geraakt door ‘iets tegen zijn borst’. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

Er zijn tegenstrijdige verhalen over hoe hij gewond raakte, waarbij de politie zei dat hij deel uitmaakte van een gewelddadige groep, terwijl de demonstranten zeiden dat hij onderweg naar huis was.

Al zeven maanden vinden er iedere zaterdagavond demonstraties bij de residentie van premier Netanyahu in Jeruzalem plaats, alsook bij zijn privé woning in Ceasarea en op bruggen en viaducten door heel Israël.

Demonstranten vinden dat Netanyahu niet langer als premier kan aanblijven nu hij in staat van beschuldiging is gesteld en zijn proces maandag weer wordt hervat. Ook vinden zij de wijze waarop de coronavirus pandemie wordt aangepakt niet juist en beschuldigen hem ervan dat zijn aanpak mede de oorzaak is dat de 1 miljoen mensen geen baan meer hebben.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!