Twee Israëlische ziekenhuizen zeggen medicijn te hebben om patiënten met COVID-19 te genezen

Ichilov ziekenhuis i9n Tel Aviv. Screenshot YouTube

Een verrassende en positieve ontwikkeling vond vrijdag in Israël plaats door de aankondiging van twee ziekenhuizen die zeggen een medicijn te hebben ontwikkeld waarmee patiënten met COVID-19 al na een paar dagen het ziekenhuis konden verlaten.

In het Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv hebben 30 COVID-19 patiënten van wie de toestand matig of slecht was, het in eigen beheer ontwikkelde medicijn EXO-CD24 toegediend gekregen en alle 30 herstelden, 29 van hen zelfs binnen drie tot vijf dagen terwijl van één patiënt het herstel een paar dagen langer duurde, melden kranten in Israël.

Het door professor Nadir Arber ontwikkelde medicijn bestrijdt de cytokinestorm, een mogelijk dodelijke overreactie van het immuunsysteem op de coronavirusinfectie waarvan wordt aangenomen dat deze verantwoordelijk is voor een groot deel van de sterfgevallen die verband houden met de ziekte.

Professor Arber heeft tientallen jaren onderzoek gedaan naar exosomen, kleine ‘vervoerders’ die materialen tussen cellen verplaatsen, om een ​​eiwit genaamd CD24 naar de longen te brengen.

“Het eiwit helpt het immuunsysteem te kalmeren en de storm te beteugelen” zei medeonderzoeker Shiran Shapira tegen de nieuwssite Ynet, “het bevindt zich op het oppervlak van cellen en speelt een bekende en belangrijke rol bij het reguleren van het immuunsysteem.”

Professor Arber zei dat “het preparaat één keer per dag, en gedurende vijf dagen, gedurende een paar minuten wordt ingeademd. Het preparaat wordt rechtstreeks naar de longen, het centrum de storm geleid, en in tegenstelling tot andere formules die selectief een bepaalde cytokine in bedwang houden, of op grote schaal werken maar veel ernstige bijwerkingen veroorzaken, wordt EXO-CD24 lokaal toegediend, werkt het breed en zonder bijwerkingen.”

Het medicijn zal nu verdere testfasen ingaan, maar ziekenhuisfunctionarissen noemden het al een mogelijke game-changer in de strijd tegen de ernstige COVID-19-ziekte.

Tegelijkertijd melde het Hadassah Medisch Centrum in Jeruzalem ook over een mogelijke genezing van COVID-19 door gebruik van het medicijn Allocetra ontwikkeld door professor Dror Mevorach, directeur van het Onderzoekscentrum voor Reumatologie en Interne Geneeskunde, die het in eerste instantie ontwikkelde voor behandeling van overactieve immuunsystemen die de afscheiding van cytokines veroorzaken.

Het ziekenhuis gaf dit medicijn aan 21 patiënten in kritieke toestand die ook leden aan onderliggende aandoeningen. Volgens de artsen herstelden 19 patiënten binnen zes dagen en werden ze gemiddeld na acht dagen ontslagen uit het ziekenhuis.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)