Estafetteloop van Jeruzalem naar Eilat gaat weer van start

Woensdagavond 10 maart is het weer zover. Deelnemers zullen aan de jaarlijkse Afikim-race in drie dagen van Jeruzalem naar Eilat rennen om geld in te zamelen voor risicojongeren, schrijft The Jerusalem Post.

De race, die de eerste zal zijn sinds het begin van de coronapandemie, start om 17.00 uur op het First Station van Jeruzalem. Meer dan 100 lopers in 8 teams zullen deelnemen aan de 370 km lange estafetterace.

De hardlopers hebben tot nu toe samen ongeveer 500.000 euro ingezameld.

Een aantal opmerkelijke deelnemers zijn: voormalig rechter van het Hooggerechtshof Elyakim Rubinstein, 929-oprichter Rabbi Benny Lau, minister van Cultuur, meerdere artsen en medisch personeel van de corona-afdeling van het Shaare Zedek Medical Center.

Tegelijkertijd zullen veel deelnemers in New York, Miami, Los Angeles en andere steden parallel met de Israëlische lopen. Vanwege de pandemie konden ze niet naar Israël komen.

“We voelen het als een missie om te helpen tijdens deze uitdagende tijd. Er wordt hard gewerkt om jaarlijks geld in te zamelen voor deze kinderen”, zei de medeoprichter Gila Rockman.

Hoe het werkt

Het is een estafetteloop waarbij op elk moment één team 1 ​​van de 36 secties loopt. Deze secties variëren in afstand van 8 tot 14 km. Tussen elke sectie hebben hardlopers 6 a 7 uur tijd om te rusten. Teams voltooien 4 of 5 etappes van in totaal ongeveer 50 km gedurende 36 uur. Op de laatste dag komen alle groepen samen bij de ingang van Eilat en rennen de laatste kilometers de stad in. Lopers moeten een minimumbedrag inzamelen om deel te nemen. Liefdadigheidsorganisaties en bedrijven dragen ook bij.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)