‘Gevangenen terroristen zijn soldaten die vochten in opdracht van Palestijnse leiders’

Screenshot YouTube

Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenissen worden door de Palestijnse Autoriteit gezien als “soldaten” die handelden volgens de bevelen van de Palestijnse Autoriteit (PA) zegt het hoofd van de door de PA gefinancierde ‘Prisoners Club’.

Palestinian Media Watch heeft in het verleden een aantal van dergelijke verklaringen naar buiten gebracht en nu heeft de voorzitter van de door de PA gefinancierde Prisoners ‘Club Qadura Fares dit standpunt opnieuw bevestigd. 

In een recente toespraak verklaarde Fares dat alle gevangenen “soldaten” zijn die “vochten volgens instructies” van de Palestijnse leiders. Fares zei met nadruk dat “alle nationale en islamitische facties werden opgenomen”. Hiermee aanvaart hij namens de PA de algehele verantwoordelijkheid voor alle Palestijnse terreuraanslagen die niet alleen door Fatah werden uitgevoerd, maar ook door het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), Hamas, de Islamitische Jihad en anderen.

Voorzitter van de door de PA gefinancierde Prisoners ‘Club Qadura Fares: “Gevangenen van de Palestijnse nationale beweging (dwz Fatah) en de Palestijnse nationale en islamitische facties (dwz de PFLP, Hamas, Islamitische Jihad) vochten volgens instructies van de Palestijnse leiders, ze zijn hun soldaten in de strijd.” [Facebook-pagina van de PLO-commissie voor Gevangenenzaken, 2 februari 2021]

Een goed voorbeeld van het feit dat de PA terroristen en moordenaars beschouwde als “soldaten” en “strijders” namens de PA, werd geleverd door PA-voorzitter Abbas zelf die opriep tot de vrijlating van alle Palestijnse gevangenen, omdat het de PA was die hen stuurde om Israëli’s te vermoorden.

PA-voorzitter Mahmoud Abbas: “Ik eis de vrijlating van gevangenen omdat het mensen zijn, die deden wat wij, hen bevolen te doen. Wij – de [Palestijnse] Autoriteit. Ze mogen niet gestraft worden terwijl we aan een tafel onderhandelen…
Dit is oorlog. Ik beval een soldaat te doden, en ik beval mijn zoon, broer of anderen om de plicht van verzet uit te voeren (dwz eufemisme voor terreur). Deze persoon vermoordde en de andere persoon. Dus waarom zeggen dat de handen van deze persoon bevlekt zijn met bloed, en moet hij in de gevangenis worden vastgehouden? Hij is een vechter net als elke andere vechter … “
[Officiële PA-tv, 14 februari 2005]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)