Israël sluit de grote inentingscentra

Vaccinatie centrum Rabin plein Tel Aviv. Foto gemeente Tel Aviv-Jaff0

Nu de overgrote meerderheid van de Israëliërs van 16 jaar en ouder is gevaccineerd of hersteld van COVID-19, worden de grote vaccinatiecentra in de belangrijkste steden van het land gesloten en verschuift de focus naar mobiele stations in kleinere gemeenschappen.

Meer dan 5,2 miljoen van de 9,3 miljoen inwoners van Israël hebben ten minste één dosis vaccin gekregen. Bijna 4,6 miljoen Israëliërs hebben al beide injecties gekregen.

Nu bijna 3 miljoen anderen niet kunnen worden ingeënt omdat ze jonger zijn dan 16 jaar, is het vaccinatietempo dramatisch vertraagd, aangezien degenen die zich willen laten vaccineren dat meestal al hebben gedaan.

Het financiële dagblad Globes meldt dat het enorm vaccinatiecentrum op het Rabinplein in Tel Aviv is afgebroken en de werkzaamheden aan de geplande lightrail daar volgende maand gewoon kunnen beginnen.

Een ander groot vaccinatiecentrum in een stadion in het noorden van Tel Aviv wordt ook gesloten, omdat sportevenementen langzaam terugkeren. Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de grote vaccinatiecentra in Jeruzalem. Zorgverleners zullen nu vaccineren in een aantal van hun bestaande klinieken.

Bovendien hebben zorgverleners en de ambulancedienst van Magen David Adom hun focus verlegd naar kleine, mobiele vaccinatiecentra op verschillende plaatsen, met de nadruk op gemeenschappen waar de vaccinatiegraad relatief laag is, vooral in overwegend Arabische gebieden.

Degenen die minstens drie maanden geleden hersteld zijn van COVID-19, kunnen ook één vaccinatiedosis krijgen. Ambtenaren hebben gezegd dat de vaccinatie van kinderen onder de 16 jaar mogelijk in de zomer zou kunnen beginnen, als uit onderzoek blijkt dat vaccineren voor hen veilig is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)