Israëlische hulpgroep schenkt 200.000 mondkapjes aan kinderen in Los Angeles

Foto SmartAId

De in Israël gevestigde humanitaire hulpgroep SmartAid werkt samen met partners om mondkapjes en hand-desinfecterend middelen uit te delen aan kansarme kinderen in het gebied dat zwaar is getroffen door Covid-19.

Elke minuut testen in Los Angeles County ongeveer 10 mensen positief op Covid-19 en elke acht minuten sterft er iemand aan het virus. De provincie heeft sinds 26 januari 2020 meer dan een miljoen coronabesmettingen gemeld.

Om kinderen in achtergestelde gebieden te beschermen tegen besmetting met het virus, levert de Israëlische non-profitorganisatie SmartAID ongeveer 200.000 kinder-mondkapjes en 650.000 flessen hand-desinfecterend middel in Los Angeles County.

De maskers zijn geschonken door PBM-maker FLTR die meer dan drie miljoen maskers heeft gedoneerd in Californië, Washington en Utah, (niet allemaal via het SmartAID-programma) die gratis worden verspreid via DHL en het Amerikaanse Rode Kruis.

Een SmartAID-vrijwilliger die persoonlijke beschermingsmiddelen uitdeelt in Los Angeles County.  Foto met dank aan SmartAID

Al eerder had SmartAID het “Millions of Masks for Children Initiative” opgericht in de staat Washington en dat heeft zich nu verspreid naar andere zwaar getroffen staten, meldt ISRAEL21C.

“Er is een team van geweldige organisaties en toegewijde individuen nodig die samenwerken om onze visie om miljoenen kinderen in heel Amerika te helpen tijdens deze pandemie werkelijkheid te laten worden”, zegt Trang Le, medeoprichter van het Millions of Masks for Children Initiative en een SmartAID-vrijwilliger.

We zijn “verheugd dat onze FLTR-maskers en handdesinfectiemiddel de kwetsbare gemeenschappen bereiken die de grootste behoefte hebben tijdens Covid-19”, voegt Jason Lemelson, CEO van FLTR toe.

SmartAID is gespecialiseerd in de aanpassing, integratie en het gebruik van technologie en tools “die de efficiëntie van traditionele humanitaire instellingen exponentieel kunnen verbeteren”, zegt de organisatie.

Met kantoren in Israël, de VS en Australië biedt SmartAID ondersteuning bij rampen, technologische aanpassing in het veld en technische hulp op de lange termijn. In 2020 werden SmartAID-teams uitgezonden om te helpen bij rampen in de Bahama’s (na orkaan Dorian), de Filippijnen, Griekenland, Libanon, Irak en meer.

“In Los Angeles steunen we de zwaarst getroffen gebieden en willen we ervoor zorgen dat de meest kwetsbare gemeenschappen onmiddellijk toegang hebben tot ruime voorraden PBM’s om de verspreiding van het virus te helpen vertragen”, aldus Shachar Zahavi , oprichter en CEO van SmartAID. .

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!