Israëlische startup biedt cyberoplossingen voor schepen op zee

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Volgens een resolutie van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) moet vanaf begin dit jaar elk veiligheidsbeheersysteem op schepen cyberrisicobeheer bevatten, in overeenstemming met de International Safety Management Code.

Recentelijk is de cyberveiligheid van schepen ook op de voorgrond getreden vanwege de grote implicaties die een cyberaanval op een schip zouden kunnen hebben

De Israëlische startup Cydome Security wil dit probleem aanpakken en een cyberoplossing bieden om het maritieme ecosysteem naadloos te beschermen. De oplossing van het bedrijf is ontworpen voor systemen zoals geleiding, sensoren, controle, commando, communicatie en koppelingen met kustinfrastructuren.

Cydome biedt end-to-end-beveiliging vanaf het kernel niveau met behulp van gegevens- en netwerkisolatie en biedt snelle en automatische detectie en bescherming van bedreigingen.

“Er zijn tal van cyberbeveiligingsproducten, maar uiteindelijk was de maritieme sector tot voor kort relatief kwetsbaar en leed onder veel niet-gemelde aanvallen”, zegt Eitan Yehuda, directeur technologie van Cydome in een persbericht. 

“Omdat schepen een beperkte internetverbinding hebben die meestal ook geen breedband is, zijn cloudoplossingen niet relevant. Bovendien hebben ze geen IT-professional aan boord. Een tanker die de zee op gaat, keert pas een maand later terug en vaak nog later, terwijl het probleem in de tussentijd moet worden aangepakt, daarom hebben we een autonome oplossing bedacht om cyberveiligheidsproblemen op zee op te lossen. 

“Je kunt je alleen voorstellen welke schade er zou kunnen ontstaan ​​als iemand het navigatiesysteem van een 200 meter lang schip aanpast wanneer het zich in de buurt van een booreiland bevindt of zelfs als iemand gewoon een klep op een olietanker opent. Dit kan strategische schade tot gevolg hebben.”, aldus Nir Ayalon, CEO van Cydome.

Ayalon zei dat Cydome speciale nadruk legt op onderzoek en de noodzaak om bedreigingen en mogelijke oplossingen te identificeren, inclusief hoe noodherstel kan worden uitgevoerd wanneer dat nodig is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)