Palestijnse Autoriteit eert terroristen

Jonge olijfbomen geplant ter ere van de moordenaars Karim en Maher Younes. Foto via PMW

Het ministerie van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit (PA) heeft samen met Fatah een tuin ingehuldigd bij de Zibda School ter ere van 13 terroristen met bloed aan hun handen.

Onder de “heldhaftigen” bevinden zich twee moordenaars, de neven Karim en Maher Younes die in 1980 de Israëlische soldaat Avraham Bromberg hebben ontvoerd en vermoord. Hun foto’s werden getoond naast de jonge boompjes van de olijfboom. Deze zijn geplant om hen te verheerlijken.

Geïnterviewd tijdens het evenement, legde de directeur-generaal van het ministerie in Jenin, Salam Al-Taher, uit hoe belangrijk het is om Palestijnse kinderen te onderwijzen over “vrijheid” en “onze heldhaftige gevangenen”:

Directeur-generaal van het ministerie van Onderwijs van de PA in Jenin, Salam Al-Taher: “De gevangenen zijn het symbool van vrijheid en we leren onze kinderen altijd vrijheid. Hoe zullen ze de betekenis van vrijheid te weten komen als we het niet hebben over de gevangenen die in de bezettingsgevangenissen zitten? We zullen niet rusten of zwijgen als een Palestijns volk totdat de gevangenissen van de bezetting zijn ontdaan van onze heldhaftige gevangenen.” [Officiële PA-tv, 14 februari 2021]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!