Soldaten met een handicap betrokken bij schoonmaken stranden van Israël

Screenshot YouTube

Soldaten van de IDF eenheid ‘Special in Uniform‘, een gezamenlijk initiatief van de IDF, Joods Nationaal Fonds (JNF) en het ministerie van Sociale Zaken, zijn betrokken bij het schoonmaken van de stranden van Israël na de grote olieramp van de afgelopen weken.

De soldaten maakten het strand schoon bij de luchtmachtbasis Palmachim en verzamelden teer en puin in vuilniszakken.

“Ik ben gekomen om de zeedieren te helpen overleven”, zei Ariel Shachor, vrijwilliger van Special in Uniform tegen de Jerusalem Post. ‘We zochten naar olie en teer en kwamen om levens te redden’, vervolgde Shachor.

“We hebben teer verzameld vanwege de olievlek van het schip”, zei vrijwilliger Meohr Chaike. “Het was een hele ervaring en leuk om iets buiten de normale routine te doen.”

“Hun dienst in de IDF is vrijwillig. Ze hebben de mooiste gezichten in de staat Israël”, zei generaal-majoor Gabi Ofir. Wij en hun ouders zijn erg trots op hen “We zijn erg trots op hen, hun ouders zijn erg trots op hen en ik ben er zeker van dat iedereen in Israël vandaag een gebaar van respect maakt.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)