Internationale marine-oefening “Noble Dina” o.l.v. Israelische marine beëindigd

Foto IDF woordvoerders eenheid

De afgelopen week vond onder leiding van de Israëlische marine de internationale marine-oefening “Noble Dina” plaats. De oefening omvatte samenwerking met drie buitenlandse marines. Griekenland nam deel en voor het eerst ook Frankrijk en Cyprus.

Tijdens de gezamenlijke oefening, die plaatsvond in de Middellandse Zee ten westen van Cyprus, simuleerden Israëlische marineschepen samen met de buitenlandse vloten verschillende scenario’s. 

Israëlische Saar 5 . Foto IDF woordvoerders eenheid

Onder meer werden anti-onderzeebootprocedures, zoek- en redding scenario’s en een strijd tussen schepen geoefend.

Het doel van de jaarlijkse “Noble Dina” oefening is om de samenwerking tussen de betrokken marines te versterken en hun operationele kennis te verrijken. Deze werd afgelopen donderdag voltooid als onderdeel van het trainingsprogramma voor 2021.

Hoofd Marine operaties, admiraal Eyal Harel zei: “in de afgelopen week leidde de marine een grootschalige oefening waarin ze capaciteiten implementeerde in onderwateroorlogvoering, zoek- en reddingsacties, konvooi-escorte en oppervlaktegevechten. Deze oefeningen zijn van het allergrootste belang bij het versterken van de band met buitenlandse vloten die gemeenschappelijke belangen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!