Team van IsraAID helpt Afrika met voorbereiding vaccinatie strategie

Het IsraAID-team komt op 9 maart 2021 bijeen met leden van het gezondheidsministerie van Eswatini. Foto via IsraAid

Israëlische humanitaire hulporganisatie IsraAID heeft op uitnodiging van de regering van Eswatini (het voormalige Swaziland) een gespecialiseerd medisch, logistiek en psychosociaal team gestuurd om het ministerie van Volksgezondheid te ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van zijn nationale COVID-19-vaccinatiecampagne.

Israaid’s eerste evaluatie team is sinds 8 maart in het Zuid-Afrikaanse land. IsraAID’s missie naar Eswatini wordt ondersteund door de Kirsh Foundation, opgericht door zakenman en Eswatini-burger Nathan Kirsh.

De missie dient als een pilot voor IsraAID. De komende maanden kunnen we andere landen ondersteunen bij de uitrol van vaccins via het nieuwe ‘ Global Vaccine Access Initiatief´.

De specialisten van IsraAID worden in Eswatini vergezeld door prof. Michael Edelstein, een epidemioloog en universitair hoofddocent aan de Faculteit der Geneeskunde van de Bar Ilan University.

Prof. Edelstein heeft veel ervaring met het opzetten van immunisatieprogramma’s en is betrokken geweest bij COVID-19-respons in het VK en Israël. IsraAID heeft gereageerd op de COVID-19-pandemie in 16 landen. De organisatie heeft jarenlange expertise op het gebied van volksgezondheid, spoedeisende medische zorg en capaciteitsopbouw op het gebied van geestelijke gezondheid.

Eswatini is zwaar getroffen door de COVID-19-pandemie, die de afgelopen maanden ook het leven heeft gekost aan verschillende hoge regeringsleden, waaronder premier Ambrose Dlamini. Het land, dat grenst aan Zuid-Afrika en Mozambique, heeft de hoogste COVID-19-sterftecijfers in Afrika en de hoogste hiv-prevalentie ter wereld.

Een lid van de non-profitorganisatie IsraAID (links) spreekt in Eswatini met een moeder en haar kind in een ziekenhuis in het Zuid-Afrikaanse land. Foto via IsraAID

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)